Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

"ΟΙ ΗΠΑ ΑΘΕΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ 6 ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ"


ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΛΟΜΠΙ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. 
ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
H ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ !!!


Η Επιτροπή Εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής του Ιράν συνεδριάζει για να εξετάσει τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ που επιβλήθηκαν κατά της χώρας κατά παράβαση των διατάξεων της συμφωνίας με τους 6 ηγέτες του πλανήτη στη Γενεύη.
Η ιρανική κοινοβουλευτική επιτροπή θα θέσει το θέμα στις συνεδρίες που θα έχει κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων. Την Πέμπτη, η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέδωσε νέες κυρώσεις απαγορεύοντας σε εταιρείες και ιδιώτες  την παροχή υποστήριξης για την πυρηνική ενέργεια του Ιράν . 
Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ έχουν στόχο την Ισλαμική Δημοκρατία, δηλωνει η Τεχεράνη  λέγοντας ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι υπεύθυνη για αυτές τις κινήσεις. 
Το Ιράν και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ - Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία, η Βρετανία και ΗΠΑ - συν της Γερμανίας υπέγραψαν πυρηνική συμφωνία στην ελβετική πόλη της Γενεύης στις 24 Νοεμβρίου σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθούν οι σχεσεις της Δύσης με το Ιράν για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της χώρας. 
Σύμφωνα με τη συμφωνία της Γενεύης, οι έξι χώρες έχουν αναλάβει την υποχρέωση να άρουν ορισμένες από τις υφιστάμενες κυρώσεις κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας, σε αντάλλαγμα το Ιράν συμφώνησε να περιορίσει ορισμένες πτυχές των πυρηνικών της δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια των έξι μηνών.
Συμφωνήθηκε επίσης ότι δεν θα πρέπει να επιβληθούν περισσότερες κυρώσεις κατά του Ιράν στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε την Παρασκευή γι αυτό το θέμα: 
«Οι ενέργειες της Ουάσιγκτον δεν βοηθούν τη βελτίωση της εμπιστοσύνης μεταξύ των μερών στις διαπραγματεύσεις ή να επιτευχθεί συνολική συμφωνία με στόχο την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με την πλήρη εξασφάλιση των δικαιωμάτων της [όπως] προβλέπεται από τη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων (NPT)", πρόσθεσε.
Η Ζαχάροβα παρότρυνε τις ΗΠΑ να υιοθετήσουν μια «υπεύθυνη» προσέγγιση, προκειμένου να «διατηρήσουν τη θετική δυναμική της διαπραγματευτικής διαδικασίας.» 

ΠΗΓΗ: PRESSTV

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΡΩΣΙΑΣ - ΗΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ !!!

+++