Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ: 'Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ"


Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΗΠΑ-ΚΙΝΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ

Νότια Κορέα και ΗΠΑ πολεμικά πλοία συμμετέχουν σε κοινή στρατιωτική άσκηση τους πουλάρι Eagle στη Νότια Κορέα West θάλασσα στις 17 Μαρτίου 2013.


Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΗΠΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ..
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΕΝΚΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΡΑΞΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΗ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑΞΥ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑΣ ...
ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ...
ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ "ΔΙΩΓΜΟΥ" ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ Η ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΘΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ...
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ PRESSTV

Ο στρατός των ΗΠΑ χρειάζεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο πολέμου που θα πρέπει να αποσκοπεί στην καταπολέμηση της Κίνας, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη δήλωση περί εναέριας άμυνας ζώνης πάνω από την Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, συμβούλευσε ομάδα αναλυτών επιτροπή του Κογκρέσου.
Οι αμυντικοί αναλυτές συμβουλεύουν την αμερικανική Βουλή και την επιτροπή των Ενόπλων Δυνάμεων ότι το Πεντάγωνο θα πρέπει να ξεκινήσει μια μαζική συσσώρευση όπλων, συμπεριλαμβανομένων των πρόσθετων πυρηνικών υποβρυχίων και των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά πλοίων για μια πιθανή αντιπαράθεση με την Κίνα.
  Οι αναλυτές δηλωνουν ότι η Κίνα επεδίωξε να δημιουργήσει πλωτά σημεία συμφόρησης και να περιορίσει την πρόσβαση σε βασικά νησιά και εδάφη στην περιοχή, ενώ το μέγεθος των στρατιωτικών δαπανών της Κίνας έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία δέκα χρόνια, από περίπου 45 δισεκατομμύρια δολάρια το 2003, σε 115 έως και  200 δις $ σήμερα, δήλωσε ο Jim Thomas, αντιπρόεδρος και διευθυντής σπουδών στο Κέντρο Στρατηγικών ερευνών. 
Η Κίνα επενδύει σε μεγάλο βαθμό από πολεμικά πλοία, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, μαχητικά αεροσκάφη και υποβρύχια, εξήγησε, είπε ο Thomas Randy Forbes, πρόεδρος της υποεπιτροπής, είπε ότι αυτός ο στρατιωτικός εκσυγχρονισμός επιδρά ενθαρρυντικά από την κινεζική κυβέρνηση για τον εκφοβισμό των γειτόνων τους και την άσκηση πιέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.
Ο Andrew Erickson, αναπληρωτής καθηγητής στο Naval War College, κατέθεσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει πυρηνοκίνητα υποβρύχια ώστε να περιορίσει τη δυνατότητα της Κίνας να ανεφοδιάσει τυχόν τα νησιά Σενκάκου.
 Οι σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας έχουν τεταμένες μετά τη Πεκίνο ανακοίνωση απο το Πεκίνο της άμυνας ζώνης πάνω από την Ανατολική Θάλασσα της Κίνας τον περασμένο μήνα. 
Η Ουάσινγκτον έχει δηλώσει ότι δεν θα αναγνωρίσει την άμυνα ζώνης. 
Οι ΗΠΑ πέταξε δύο B-52 βομβαρδιστικά πάνω από τα υπό αμφισβήτιση νησιά στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας.
Ενα ακόμα σοβαρό επεισόδιο ήρθε να δημιουργήσει μεγαλύτερη ένταση στις σχέσεισ των δύο χωρών όταν ένα κατευθυνόμενων βλημάτων αμερικανικό καταδρομικό και ένα κινεζικό πολεμικό πλοίο "σχεδόν συγκρούστηκαν" στη θάλασσα πριν από περίπου μία εβδομάδα, ανακοίνωσαν οι αμερικανοί !!!

+++