Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013

¨ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΗΠΑ ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΑ"


ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙΗ Ουάσιγκτον έχει προειδοποιήσει τη Μόσχα να μην αποσταθεροποιήσει την περιοχή, μετά την ανακοινωση της Ρωσίας για εγκατάσταση πυραύλων στα δυτικά σύνορα της με ορισμένες χώρες της Βαλτικής.
"Έχουμε κάλεσει τη Μόσχα να λάβει να μην αποσταθεροποιήσει την περιοχή", δήλωσε ο Αμερικανός εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη Δευτέρα. 
Τη Δευτέρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι μετεφερε  βαλλιστικών πυραυλικών συστημάτων Iskander , τα οποία είναι ικανά να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές, στο Καλίνινγκραντ.
"Rocket και πυροβολικό μονάδες της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας είναι πραγματικά οπλισμένοι με Iskander τακτικής πυραυλικών συστημάτων," δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του υπουργείου Άμυνας Υποστράτηγος Ιγκόρ Konashenkov.
«Οι συγκεκριμένοι τομείς της ανάπτυξης των Iskander πυραύλων τάγματα στη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια δεν έρχονται σε αντίθεση με οποιεσδήποτε διεθνείς συμφωνίες ή συνθήκες", πρόσθεσε.
Η Λιθουανία και η Πολωνία είναι μεταξύ των κρατών που εξέφρασαν ανησυχίες για την απόφαση της Ρωσίας.
Το σύστημα των βαλλιστικών πυραύλων Iskander έχει εμβέλεια έως και 500 χιλιόμετρα (περίπου 300 μίλια) και ταξιδεύει με υπερηχητικές ταχύτητες που καθιστούν πολύ δύσκολη την κατάριψη του.
Η εγκατάσταση των πυραύλων ήρθε ως απάντηση στην ανάπτυξη του πυραυλικού συστήματος των ΗΠΑ στην Ευρώπη.
Η Μόσχα δηλώνει ότι οι πύραυλοι του ΝΑΤΟ αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας, ζητώντας εγγυήσεις ότι το σύστημα αντιπυραυλικής δεν θα στρέφεται εναντίον της Ρωσίας.
Ο Λευκός Οίκος, πάντως, αρνήθηκε να πείσει το Κρεμλίνο για την υπόθεση.
 Την Πέμπτη, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την αντίθεσή του στα σχέδια από ξένες δυνάμεις για την ανάπτυξη όπλων υψηλής ακρίβειας για χρήση σύμφωνη με τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.
"Η ανάπτυξη από ξένες χώρες στρατηγικών, μη πυρηνυκών συστημάτων, υψηλήσ ακρίβειας που ενισχύει τις δυνατότητες πυραυλικής άμυνας, θα μπορούσε να καταστρέψει νωρίτερα τις προσπάθειες συμφωνίας του περιορισμού των πυρηνικών όπλων και να οδηγήσει στη διακοπή της λεγόμενης στρατηγικής ισορροπίας", πρόσθεσε ...
"Κανείς δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες ότι θα διατηρήσει στρατιωτικό πλεονέκτημα έναντι της Ρωσίας", συνέχισε ο Ρώσος πρόεδρος ...
"Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ αυτό", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν !!!

+++

ΠΗΓΗ: PRESSTV