Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

"ΤΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΤΟ ΙΡΑΝ"

Τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων τριών χρόνων κορίτσι, σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα αεροπλάνα κτυπησαν τη νότια πόλη της 
Χαν Γιούνις ....
Δύο περισσότερες επιθέσεις αναφέρθηκαν στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας και μια άλλη στο κέντρο των πολιορκημένων θυλάκων.
Οι επιθέσεις ήρθαν λίγο μετά από έναν παλαιστίνιο σκοπευτή που σκότωσε έναν Ισραηλινό κατά μήκος ενός φράχτη στα σύνορα στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.
Το περιστατικό φάνηκε να είναι σε αντίποινα για την πρόσφατη δολοφονία των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις.
Ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν Παλαιστίνιο στη βόρεια Γάζα τη Δευτέρα.
Μια άλλη παλαιστίνια τραυματίστηκε από τα ισραηλινά στρατεύματα την Παρασκευή στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ενώ μία ημέρα μετά τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν ...
Ο ισραηλινός στρατός στοχεύει συχνά Παλαιστίνιους κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία παραμένει κυριολεκτικά αποκομμένη από τον έξω κόσμο ...
Η πολιορκία έχει μετατρέψει την πυκνοκατοικημένη παράκτια περιοχή όπου ζουν περίπου 1,7 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι, στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του κόσμου.
Το Τελ Αβίβ έχει επιβάλει τον εξωφρενικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας από το 2007.
Σύμφωνα με τις ομάδες δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, πάνω από 1800 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, μεταξύ των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά ...
Το Ιράν καταδίκασε με εντονο τρόπο τις επιθέσεις και προειδοποίησε το Ισραήλ να σταματήσει την πολιτική του αποκλεισμού άμεσα !!!

+++

ΠΗΓΗ: PRESS TV