Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

"ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΖΗΤΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ"


ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ !!!Ο Λευκός Οίκος λέει ότι κάποιοι Αμερικανοί νομοθέτες θέλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να επιτεθούν στο Ιράν και εισηγούνται νέο νομοσχέδιο για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων κατά της χώρας.
«Αν ορισμένα μέλη του Κογκρέσου θέλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να αναλάβουν στρατιωτική δράση, θα πρέπει να συμφωνεί το αμερικανικό κοινό", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Bernadette Meehan.
"Διαφορετικά, δεν είναι ξεκάθαρο γιατί κάποιο μέλος του Κογκρέσου θα υποστηρίξει ένα νομοσχέδιο που κλείνει ενδεχομένως την πόρτα στη διπλωματία και καθιστά πιο πιθανό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ των στρατιωτικών επιλογών ή την εξελιξη του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν", πρόσθεσε.
Η προειδοποίηση ήρθε από 59 γερουσιαστές που αναφέρουν ότι πίσω από το νομοσχέδιο για το Ιράν υπάρχουν κυρώσεις, όπως αυτό εισήχθη από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ και τον γερουσιαστή Mark Kirk.
Το προτεινόμενο νομοσχέδιο θα επιβάλει νέες κυρώσεις στο Ιράν, αν η Τεχεράνη σπάσει μια πυρηνική συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη Γενεύη.
"Εάν το Κογκρέσο εγκρίνει το εν λόγω νομοσχέδιο, θα πρέπει να ληφθεί προληπτικά μια δράση που θα κάνει όμως τη διπλωματία πιθανόν ανεπιτυχή", δήλωσε ο Meehan.
"Ο αμερικανικός λαός ήταν σαφές ότι προτιμούν μια ειρηνική επίλυση στο θέμα αυτό."
Το νομοσχέδιο προτείνει μποϊκοτάζ των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου και περιορισμούς της εξόρυξης και της πυρηνικής βιομηχανίας του Ιράν.
Το νομοσχέδιο της Γερουσίας καλεί επίσης για "διπλωματική, στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη» προς το Ισραήλ σε περίπτωση που το Τελ Αβίβ αποφασίζει να ξεκινήσει μια επίθεση κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.
Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο αν περάσει.
Δεν είναι ακόμη σαφές κατά πόσον οι υποστηρικτές μπορούν μαζί με την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων στην 100μελή Γερουσία, να παρακάμψουν το βέτο από τον Ομπάμα.
Πολλές σημαντικές ομάδες πίεσης, συμπεριλαμβανομένης και της Ισραηλινής Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων της Αμερικανικής, εργάζονται σκληρά για να χτίσει την υποστήριξη  του μέτρου, αναφέρει η Los Angeles Times.
Η κυβερνηση Ομπάμα εχει δηλώσει επανειλημμένα ότι νέες κυρώσεις θα παραβιάσουν όχι μόνο το πνεύμα αλλά και το γράμμα της συμφωνίας με το Ιράν και θα δημιουργήσει αμφιβολίες και ζήτημα καλής πίστης" στις διαπραγματεύσεις ...
Το Ιράν έχει προειδοποιήσει ότι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας θα καταρρεύσουν τις συνομιλίες για τα πυρηνικά !!!

+++

ΠΗΓΗ: PRESSTV