Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: "ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ"


ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΗΔΗ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ 16 !!!
Μια σοβαρή καταιγίδα στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει στοιχίσει τις ζωές τουλάχιστον 16 ανθρώπων στο ανατολικό ήμισυ της χώρας.
Οι θάνατοι προκλήθηκαν από τις δύσκολες συνθήκες της κυκλοφορίας κυρίως στο Μίτσιγκαν, Κεντάκι, Indiana, και το Ιλινόις.
Οι συνθήκες που επικρατούν εμποδίζουν τις συγκοινωνίες αφού το ύψος του χιονιού έφτασε τα δύο πόδια σε ορισμένες περιοχές και οδήγησε στην ακύρωση περίπου 1.900 πτήσεων σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με μετεωρολόγους, οι θερμοκρασίες βρίσκονται μόνιμα κάτω από το μηδέν και ο αναμενόμενος άνεμος ίσως τη μειώσει και κάτω από τους - 23 βαθμούς Κελσίου.
Αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η παραμονή σε εξωτερικούς χώρους πρέπει να είναι λίγα λεπτά της ώρας λόγω του κινδύνου κρυοπαγημάτων.
Οι περιοχές Νέα Υόρκη και το New Jersey έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης όπου εκατοντάδες σχολεία έκλεισαν στη Βοστόνη και τη Νέα Υόρκη.
"Αυτό δεν είναι τίποτα σε σχέση με αυτό που έρχεται γι αυτό πρέπει οι άνθρωποι να  διαμένουν στα σπίτια τους", δήλωσε ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo.
Το περισσότερο χιόνι έπεσε στη Βοxford της Μασαχουσέτης (πάνω απο δύο πόδια), ενώ στο Σέντραλ πάρκ ξεπέρασε τις 6 ίντσες ...  
Εν τω μεταξύ, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για μια άλλη αρκτική καταιγίδα μέσα στις επόμενες ημέρες, ακόμη χειρότερη από την τρέχουσα.
Οι αναμενόμενες θερμοκρασίες από το νέο κύμα κακοκαιρίας ίσως φθάσουν και τους -50 βαθμούς Κελσίου, πρωτοφανές για τη χώρα, μέχρι και τις 16, 17 ιανουαρίου !!!

+++

πηγη: PRESSTV