Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

"ΟI ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΝΤΩΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ"


ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ, ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ !!!Φαγωμάρα μεταξύ των αλλοδαπών που υποστηρίζεται από μαχητές σε όλη τη Συρία έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 50 και τον τραυματισμό πολλών δεκάδων ακόμα από την Παρασκευή μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει ομάδα τους προερχόμενη από τη Βρετανία.
Η λεγόμενη συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η οποία βασίζεται σε ένα δίκτυο κατασκόπων που εργάζονται για την ξένη υποστήριξη της αντιπολίτευσης της Συρίας, δήλωσε την Κυριακή ότι οι μαχητές σκοτώθηκαν σε μάχες, βομβιστικές επιθέσεις αυτοκινήτων και εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες.
Οι θάνατοι ήρθε την τρίτη μέρα της μάχης που ξέσπασε, όταν μαχητές επιτέθηκαν σε σημεία ελέγχου και βάσεις επανδρωμένες από την Αλ-Κάιντα που συνδέεται με εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Levant (ISIL), οι οποίοι ελέγχουν πρόσφατα βασικούς δρόμους.
Οι περισσότεροι από τους μαχητές σκοτώθηκαν στις βόρειες επαρχίες Χαλέπι και Ιντλίμπ.
Μεταξύ των νεκρών ήταν «επτά που εκτελέστηκαν συνοπτικά από ISIL", η εν λόγω ομάδα με έδρα το Λονδίνο, προσθέτοντας ότι σκοτώθηκαν επίσης τουλάχιστον εννέα ISIL εξτρεμιστές.
Την Κυριακή, μάχες μεταξύ μαχητών επίσης άρχισε στις επαρχίες Raqqah και Χάμα.
Μια πρόσφατη βρετανική μελέτη έδειξε ότι περίπου 100.000 μαχητές ειναι χωρισμένοι σε 1.000 ομάδες και αγωνίζονται στη Συρία κατά της κυβέρνησης και του λαού.
Τα αποσπάσματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στις 16 Σεπτεμβρίου 2013.
Εκτιμήσεις ότι οι περίπου 10.000 μαχητές πολεμούσαν για τις ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, ενώ μεγάλος αριθμός εξτρεμιστών από ξένες χώρες δραστηριοποιούνται στη Συρία ...
Η Συρία επλήγη από την θανάσιμη αναταραχή τον Μάρτιο του 2011. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δυτικές δυνάμεις και των περιφερειακών τους συμμάχους - κυρίως το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία - υποστηρίζουν τους μαχητές που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό της Συρίας.
Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και συνολικά 7,8 εκατομμύρια εκτοπίσθησαν εξαιτίας της βίας.
Ο λεγόμενος ελεύθερος Συριακός Στρατοός (FSA) πολιόρκησε την αλ-Κάιντα που συνδέονται το Ιράκ και τους Levant (ISIL) μαχητές στη συριακή πόλη Raqqa.
Οι συγκρούσεις μεταξύ των μαχητών FSA και ISIL ξέσπασαν στη Raqqa τη διάρκεια της νύχτας και οι μάχες συνεχίστηκαν τη Δευτέρα, δήλωσε ο Rami Αμπντουραχμάν, ο διευθυντής του λεγόμενου συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Μια άλλη ομάδα ακτιβιστών, οι λεγόμενες Τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές, επιβεβαίωσαν επίσης τις αψιμαχίες στη Raqqa, για πολύ καιρό προπύργιο του ISIL ...
Το Παρατηρητήριο πρόσθεσε ότι στην Raqqa απελευθερώθηκαν τουλάχιστον 50 κρατούμενοι από μια κοντινή φυλακή.
Σύμφωνα με τον Αμπντουραχμάν, μεταξύ των κρατουμένων απελευθερώθηκαν ξένοι μαχητές που υποστηρίζουν άλλες ομάδες και ακτιβιστές.
Το Παρατηρητήριο ανέφερε επίσης φαγωμάρα στην κοντινή πόλη Ταλ Abyad !!!

+++

ΠΗΓΗ: PRESSTV