Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

"ΟΙ ΗΠΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗN ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ"


ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ !!!

Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να οικοδομήσουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην Ιορδανία σε μια προσπάθεια να ασκήσουν περισσότερο έλεγχο πάνω από τις τρέχουσες συνθήκες στη Συρία και το Λίβανο, αναφέρει Αμερικανός αναλυτής ...
«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να χτίζουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στην Ιορδανία ... 
Υπό το πρόσχημα της ανθρωπιστικής επιχείρησης, οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν σενάρια μάχης με ορμητήριο την Ιορδανία », δήλωσε ο Gordon Duff σήμερα Κυριακή.
"Ένας από τους λόγους πίσω από αυτό δεν είναι μόνο το θέμα της Συρίας, αλλά η αυξανόμενη κατάρρευση που είναι να ενορχηστρωθεί στο εσωτερικό του Λιβάνου," τόνισε.
Ο αναλυτής υποστήριξε ότι η Αμερική εξετάζει το ενδεχόμενο να παίξει πρωτεύοντα στρατιωτικό ρόλο στην περιοχή, καθώς το Ισραήλ δεν έχει καμία δυνατότητα να λειτουργήσει στο Λίβανο και πάλι.
Στις αρχές Φεβρουαρίου, μέσα ενημέρωσης της Ιορδανίας ανέφεραν ότι ένα αεροπλάνο των ΗΠΑ φορτωμένο με όπλα και πυρομαχικά και προορτσμο την ενίσχυση των ξένων μαχητών που δραστηριοποιούνται στη Συρία, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Mafraq, περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Αμάν.
Επίσης, έχει αποκαλυφθεί ότι μια νέα ομάδα από 1.500 ένοπλους έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους σε ένα κέντρο στην Ιορδανία και είναι έτοιμοι να ενταχθούν στους χιλιάδες άλλους ξένους που μάχονται στη Συρία ...
Τον Ιανουάριο, οι υπάλληλοι ασφαλείας των ΗΠΑ αποκάλυψαν ειδήσεις σχετικά με τη μυστική έγκριση νομοσχεδίου από το Κογκρέσο για τη χρηματοδότηση αποστολής όπλων στους μαχητές στη Συρία, μέσω Ιορδανίας.
Τα όπλα, καθώς και μια ποικιλία όπλων μικρού διαμετρήματος , καθώς και ορισμένα πιο ισχυρά όπλα, όπως αντιαρματικές ρουκέτες ήδη βρίσκονται στη διάθεση των ενόπλων ...

ΠΗΓΗ: PRESSTV