Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

"ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΩΝΙΑ"


Η ΚΡΙΣΗ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ!!!

Καθώς οι εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας κλιμακώνονται, οι ΗΠΑ πρόκειται να οργανώσουν στρατιωτικές ασκήσεις, από κοινού με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, στη Μαύρη Θάλασσα, νοτιοανατολικά της ρουμανικής πόλης Κονστάντζα.
Οι ναυτικές δυνάμεις των τριών συμμάχων είχαν οριστεί να ξεκινήσουν τις ασκήσεις, που είναι γνωστή ως PSSEX, την Τρίτη για να ελέγξουν την επικοινωνία τους και τις δυνατότητες συνεργασίας, αναφέρει "η Φωνή της Ρωσίας" επικαλούμενη το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας. 
Η έκθεση αναφέρει ότι στις ασκήσεις θα μετέχουν μια φρεγάτα της Βουλγαρίας, τρία πλοία της Ρουμανίας που θα καθοδηγούνται από το πυραυλικό αντιτορπιλικό USS Truxtun που θα βρίσκεται στη Βάρνα της Βουλγαρίας μεταξύ 12 και 14 Μαρτίου.
Μια παρόμοια άσκηση επίσης έχει οριστεί να διεξαχθεί στην Πολωνία, με τη συμμετοχή αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών. Πολωνοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ασκήσεις είχαν προγραμματιστεί και ότι ζήτησαν από το Πεντάγωνο να στείλει μαχητικά αεροσκάφη της μόνο μετά από τις κινήσεις της Ρωσίας στην περιοχή Κριμαία της Ουκρανίας ».
Επιπλέον, το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει αναγνωριστικά αεροσκάφη AWACS για να πετάξουν πάνω από την Πολωνία και τη Ρουμανία, για την παρακολούθηση της κρίσης στην Ουκρανία.
Οι ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα και την Πολωνία που πιστεύεται ότι είναι ένα σήμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προστατεύσουν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ενώ η Ρωσία παρέχει όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή στην ουκρανική πολιτική κρίση που οδήγησε στην ανατροπή του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Η Ρωσία έστειλε εκατοντάδες στρατιώτες στην Κριμαία αφού το κοινοβούλιό της εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο Vladimir Putinνωρίτερα αυτό το μήνα για να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις ώστε να προστατεύσουν τα συμφέροντα της Ρωσίας» στην περιοχή, όπου το ήμισυ των κατοίκων μιλούν ρωσικά.
Η Ουάσιγκτον αντέδρασε αμέσως, προειδοποιώντας τη Μόσχα ότι παρεμβαίνει στην Ουκρανία και την απειλεί με οικονομικές κυρώσεις.
Σε αντάλλαγμα, η Ρωσία κατηγόρησε τη Δύση, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, για ενθάρρυνση πράξεων τρομοκρατίας και βίας στην Ουκρανία.

πηγη: presstv