Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

"Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΘΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ"


ΡΩΣΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ KAI ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΟ Ρωσικός στρατός ξεκίνησε εκπαιδευτικές πτήσεις πάνω από την Μεσόγειο Θάλασσα μέσα σε μια αντιπαράθεση με τη Δύση πάνω από την περιοχή Κριμαία της Ουκρανίας.
Ο εκπρόσωπός της, Vadim SERGA, δήλωσε την Παρασκευή ότι η ανάπτυξη είχε αρχίσει από το Admiral Kuznetsovαεροπλανοφόρο , το οποίο ελλιμενίζεται τον περασμένο μήνα από το μεσογειακό νησί της Κύπρος.
Επιπλέον ο SERGA είπε ότι η εκπαίδευση περιελάμβανε τακτική για την εμπλοκή από εναέριους στόχους και άλλες τεχνικές μάχης.
Σύμφωνα με τον SERGA τα αεροσκάφη που λαμβάνουν μέρος στις εκπαιδευτικές πτήσεις ήταν Sukhoi SU-33 της αεράμυναςμαχητές και Kamov Ka-27 ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων.
Την Πέμπτη, η Ρωσία άρχισε στρατιωτικές ασκήσεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι πάνω από 8.000 στρατιώτες στις περιοχές του Ροστόφ, Μπέλγκοροντ, Κουρσκ και Tambov που συνορεύουν με την Ουκρανία συμμετείχαν στις ασκήσεις, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του μήνα.
Οι στρατιωτικές ασκήσεις ήρθε μετά την αυτοανακηρυχθείσα κυβέρνηση της Ουκρανίας που αποφάσισε στις 13 Μαρτίου να σχηματίσουν μια ισχυρή (60.000 άνδρες) Εθνική Φρουρά σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την άμυνα της χώρας.
Οι εντάσεις εμβάθυναν μεταξύ των δυτικών δυνάμεων και της Μόσχας όταν οι αρχές της Ουκρανίας δήλωσαν ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα στις 16 Μαρτίου για την ένταξη της Κριμαιας στη Ρωσία η όχι.
Την Τετάρτη, η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελαπείλησε με κυρώσεις τη Ρωσία, εκτός και αν η Μόσχα συμμετέχει σε συνομιλίες για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης στην πολιτική κρίση στην Ουκρανία.
Η Ουκρανία έχει καταληφθεί από μια πολιτική κρίση από τον Νοέμβριο του 2013, όταν ανετράπει ο πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς,γιατί απέφυγε την υπογραφή της Συμφωνίας Σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση υπέρ των στενότερων δεσμών με τη Ρωσία.
Η απόρριψη προκάλεσε μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που οδήγησαν στην ανατροπή του στις 23 Φεβρουαρίου.

πηγή: PRESSTV