Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: "ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ"


"ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ" (ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ)
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΠΟ KATΩ (Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ),
ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ (ΟΥΚΡΑΝΙΑ) !!!Ανώτερος ιρανικός νομοθέτης απάντησε στις πρόσφατες στρατιωτικές απειλές των ΗΠΑ κατά του Ιράν, επιβεβαιώνοντας ότι η Ισλαμική Δημοκρατία είναι πλήρως προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση της Ουάσιγκτον «στρατιωτική λύση».
«Έχουμε πάντα προετοιμασμένοι όσον αφορά την απειλητική επιλογή των ΗΠΑ, δηλαδή στρατιωτική δράση», δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος Ομιλητής του Ιράν Majlis Mohammad Reza Bahonar, τονίζοντας ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν φοβάται τις απειλές της Ουάσινγκτον για στρατιωτικές επιθέσεις, σήμερα Τρίτη.
Σε μια συνέντευξη τη Δευτέρα με το Bloomberg View, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε την απειλή της Ουάσιγκτον ότι « όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι "σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, υποστηρίζοντας ότι οι Ιρανοί" πρέπει να το πάρουν στα σοβαρά. "
Την ίδια ημέρα, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τα σχόλια του Ομπάμα, λέγοντας ότι η απειλή υπογραφή - «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι" - έχει ήδη παλιώσει και έχασε την επίδρασή της στη διεθνή σκηνή.
Ο Bahonar επισήμανε για τις πυρηνικές συνομιλίες μεταξύ του Ιράν και της ομάδας P5 +1 - τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία - ότι: "Αν η άλλη πλευρά τιμήσει τις υποχρεώσεις της, θα τηρήσουμε και εμείς τις δεσμεύσεις μας. "
Ο Bahonar επιβεβαίωσε επίσης ότι η Ισλαμική Δημοκρατία θα διαπραγματευτεί απλώς το ζήτημα των πυρηνικών του με τις άλλες έξι χώρες, τονίζοντας ότι το Ιράν θα προστατεύσει "της κόκκινες γραμμές "κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για τα πυρηνικά.
Το Ιράν και η ομάδα P5 +1 βρίσκονται σε συνομιλίες για να καταλήξουν σε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία με στόχο την πλήρη επίλυση της παλαιάς διαμάχης για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Τεχεράνης.
Οι δύο πλευρές υπέγραψαν μια ενδιάμεση συμφωνία για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν στη Γενεύη, στις 24 Νοεμβρίου 2013. Η συμφωνία-ορόσημο τέθηκε σε ισχύ στις 20 Ιανουαρίου.
Τη Δευτέρα, ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) Γιουκίγια Amano χαιρέτισε τις προσπάθειες του Ιράν για την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης, λέγοντας ότι η ενδιάμεση συμφωνία εφαρμόζεται όπως έχει προγραμματιστεί !!!

πηγη: PRESSTV

                                                                                                             ..