Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

"ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ.Γ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ¨ (ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ)


ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, Η Ν.Δ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;
ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ


(Αρχικό κείμενο 17.46 της 05/04): Πρωτοφανείς, προκλητικές για το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων δηλώσεις από τον γενικό γραμματέα θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας Γιώργο Καλαντζή και βέβαια πάνω απ'όλα ιστορική ύβρις απέναντι στην Ορθοδοξία που αποτέλεσε το βασικό συστατικό στοιχείο για την αναγέννηση του Ελληνισμού μέσα στα 400 χρόνια της σκλαβιάς.


Ο Γ. Καλαντζής, λοιπόν, με αφορμή δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Αρη Σπηλιωτόπουλου πως θα κάνει δημοψήφισμα για το τζαμί στην Αθήνα, δήλωσε πως "Αν είναι έτσι πρέπει να γίνεται δημοψήφισμα και για κάθε νέα χριστιανική εκκλησία που ανεγείρεται"! 


Συγκεκριμένα η δήλωση του γγ Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζή (ο οποίος σημειωτέον έχει διατελέσει διευθυντής του γραφείου του Θεόδωρου Πάγκαλου) έχει ως εξής:


«Ο κ. Α. Σπηλιωτόπουλος, ως βουλευτής της Ν.Δ., έχει ψηφίσει τον νόμο για την κατασκευή του τζαμιού στην Αθήνα και μάλιστα στη συγκεκριμένη τοποθεσία που αυτό θα γίνει. Το 2009 ανέλαβε υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Είχε δηλαδή και τη δυνατότητα και την ευθύνη να διατυπώσει τη διαφωνία του και να αλλάξει τον νόμο για το τζαμί. Δεν το έπραξε» και συμπληρώνει με τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι:


«Για να μην εξευτελισθεί διεθνώς η χώρα αν γίνει δημοψήφισμα μόνο για το τζαμί στον Ελαιώνα, η μόνη λύση είναι να γίνεται τοπικό δημοψήφισμα για κάθε χώρο προσευχής στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας εκκλησιών»!

ΠΗΓΗ: DEFENCENET