Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

"ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ"


Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να προκαλέσουν μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία και τη χρήση της κρίσης στην Ουκρανία ως δικαιολογία για να επιτύχει το στόχο της, αναφέρει πολιτικός σχολιαστής .


Ο Jeffrey Steinberg, ανώτερος συντάκτης στο Executive Intelligence Review, δήλωσε την Τετάρτη. "Νομίζω ότι, όλη αυτή η κρίση, αν το δει κανείς ειλικρινά, έχει προκληθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Το παράνομο πραξικόπημα που έλαβε χώρα το Φεβρουάριο ήταν ως αντίδραση στο γεγονός ότι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Ουκρανίας αρνήθηκε να υπογράψει μια συμφωνία συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα σήμαινε την οικονομική καταστροφή της χώρας ", δήλωσε ο Steinberg. «Και ότι η κυβέρνηση έχει ανατραπεί βίαια από ... τα παιδιά και τα εγγόνια των εν καιρώ πολέμου φιλοναζιστές Ουκρανούς, οι οποίοι αγωνίστηκαν με την Άξονα (οι δυνάμεις του Άξονα) ενάντια στη Σοβιετική Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και άλλες στον ΒΠΠ», πρόσθεσε.
"Αυτές οι βίαιες πράξεις έγιναν από ανθρώπους που  προκάλεσαν το στρατιωτικό πραξικόπημα με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες να υποστηρίζουν πλήρως την ανατροπή της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης", δήλωσε ο βετεράνος δημοσιογράφος.  
"Τώρα έχουν στραφεί εναντίον της Ρωσίας επειδή η Ρωσία έχει πει την αλήθεια για τα νεο-ναζιστικά δίκτυα που συμμετέχουν ενεργά στο πραξικόπημα και καταγγέλουν τον παράνομο χαρακτήρα της. 
Έτσι, τώρα η Ρωσία τιμωρείται βασικά για την αφήγηση της αλήθειας και για την υπεράσπιση των ρωσικών μειονοτήτων στην Ουκρανία σε μια εποχή που είναι πραγματικά υπό απειλή ", δήλωσε ο Steinberg.  

 "Αυτό που βλέπουμε είναι μια προσπάθεια να προκαλέσουν μια σύγκρουση με τη Ρωσία», είπε, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, Σούζαν Ράις και η Victoria Nuland "θέλουν μια αντιπαράθεση με τη Ρωσία και χρησιμοποιουν την Ουκρανία ως δικαιολογία. 
" Η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας ανακήρυξε την ανεξαρτησία της από την Ουκρανία στις 17 Μαρτίου και υπέβαλε επισήμως αίτηση για να γίνει μέρος της Ρωσίας μετά από δημοψήφισμα μια μέρα νωρίτερα, στο οποίο συμμετείχαν περίπου 97 τοις εκατό των συμμετεχόντων ... 
Ψήφισαν όλοι υπέρ... 
Στις 21 Μαρτίου η Κριμαία έγινε επίσημα μέρος της Ρωσικής επικράτειας. Στις 17 Απριλίου, η Ρωσία, η Ουκρανία, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν σε μέτρα για την «αποκλιμάκωση» της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία, όπου  διαδηλωτές κατέλαβαν τα κτίρια σε αρκετές πόλεις. Όμως οι ουκρανικές αρχές έχουν παραγγείλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των φιλορωσικών διαδηλωτών στην ανατολική και νότια Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις τροφοδοτεί με ταραχές στη χώρα. Η Μόσχα έχει απορρίψει ως «ανοησίες» τους ισχυρισμούς ότι οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις προκαλούν εξεγέρσεις στην Ουκρανία. Μια πυρκαγιά σε ένα κτίριο στη νοτιοδυτική πόλη-λιμάνι της Οδησσού την Παρασκευή, οδήγησε σε τουλάχιστον 46 θανάτους από τους μισθοφόρους της κυβέρνησης που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα μέλη των νεο- ναζιστική Δεξιά Τομέα που το κτίριο στις φλόγες στην Οδησσό. Τα θύματα κάηκαν ζωντανοί μέσα στις εγκαταστάσεις και βίντεο έδειξε ματωμένο και τραυματίες επιζώντες δέχεται επίθεση από τους εξτρεμιστές. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών από μια ουκρανική στρατιωτική επίθεση εναντίον των φιλο-ρώσων ακτιβιστών στην ανατολική πόλη του Slavyansk αυξήθηκε σε τουλάχιστον 34, την Τρίτη . Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, η αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών βοηθούν τις μεταβατικές αρχές στο Κίεβο για τον τερματισμό της κρίσης. Η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές γερμανικής υπηρεσίας ασφαλείας, ανέφερε ότι δεκάδες πράκτορες της CIA και του FBI εμπλέκονται στην επίθεση κατά των φιλο-ρώσων ακτιβιστών. Νωρίτερα αυτό το έτος, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Victoria Nuland αποκάλυψε ότι η Ουάσιγκτον έχει «επενδύσει» περίπου 5 δισ. δολάρια στην  Ουκρανία κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών. Στις αρχές Φεβρουαρίου, η Nuland επισκέφθηκε την Ουκρανία και είχε συναντήσεις με πολιτικούς που οργάνωσαν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και οδήγησαν στην αποπομπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της χώρας !!!


πηγη: PRESSTV