Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014

EKTAKTO: "Ο ΟΜΠΑΜΑ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΙΡΑΚ ΑΜΕΣΑ"
Αυτή η φωτογραφία δείχνει το αρχείο μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ είναι έτοιμη για απογείωση.


 Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα προβει «επειγόντως» σε αεροπορικές επιθέσεις στο Ιράκ και τη Συρία σε μια προσπάθεια να καθαρίσει την αλ-Κάιντα και συγκεκριμένα τους μαχητές takfiri που λειτουργούν στις δύο χώρες, αναφέρει Αμερικανός 
αξιωματούχος ...
Ο ανώνυμος αξιωματούχος, δήλωσε στην Guardian την Παρασκευή ότι ο Λευκός Οίκος  «επειγόντως και γρήγορα", θα διατάξει στρατιωτική δράση για την ανάσχεση της ταχείας εξέλιξης του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Levant (ISIL).
Η αποκάλυψη έρχεται μία ημέρα μετά τη δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι υπάρχουν «ορισμένες βραχυπρόθεσμες στρατιωτικές υποχρεώσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα", σηματοδοτώντας ένα νέο άνοιγμα προς την επιστροφή των ΗΠΑ στον πόλεμο στο Ιράκ.
Σύμφωνα με ανώνυμoυς αξιωματούχους, η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει επίθεση από αέρα με πολεμικά αεροσκάφη του ναυτικού και μη επανδρωμένα...
Εν τω μεταξύ, αξιωματούχος του Πενταγώνου, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ότι η ISIL "είναι τώρα πέρα ​​από τα σύνορα», προσθέτοντας: «Είναι δυνατό να πάρουν το κεφάλι, έχετε να πάρετε την καρδιά .... Τα πάντα είναι το αντικείμενο εξέτασης. "
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε στο Λονδίνο ότι η κυβέρνηση Ομπάμα θα λάβει μια απόφαση γρήγορα σχετικά με τη δράση για τους τρομοκράτες ISIL, προσθέτοντας ότι «είμαι βέβαιος ότι οι ΗΠΑ θα κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά για να ενωθεί με τους συμμάχους μας στην αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης."
Ο Καρλ Λέβιν, Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, δήλωσε μετά την έξοδό του από μια ενημέρωση για την άμυνα σε αξιωματούχους την Πέμπτη ότι η άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στο Ιράκ μπορεί να αναζωογονήσει την αιματηρή σύγκρουση που ξέσπασε μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας του Ιράκ, Βαγδάτη, το 2003.
"Αν και πρέπει να ληφθούν υπόψη όλες οι επιλογές, το πρόβλημα στο Ιράκ δεν ήταν τόσο η έλλειψη άμεσης στρατιωτικής εμπλοκής των ΗΠΑ, αλλά η έλλειψη της συμφιλίωσης από την πλευρά των ιρακινών ηγετών», είπε.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, ιρακινές ένοπλες δυνάμεις έχουν εμπλακεί σε σφοδρή σύγκρουση με τους τρομοκράτες, οι οποίοι έχουν απειλήσει να καταλάβουν και άλλες πόλεις του Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, Βαγδάτης.

πηγη: PRESS TV