Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

"Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ"


ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΛΛΑΔΑ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ !!!

Ένας άστεγος στο Λονδίνο (φωτογραφία αρχείου)

Ένα εκατομμύριο περισσότεροι ενήλικες σε ηλικία εργασίας στη Βρετανία έχουν περιέλθει σε κατάσταση φτώχειας κατά τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς οι συνθηκες διαβίωσης συνεχίζουν να επιδεινώνονται στην Ευρωπαϊκή αυτή χώρα, σύμφωνα με την Union Congress της Βρετανίας (TUC).
Η ανακοίνωση του TUC ήρθε την ίδια μέρα που το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) δημοσίευσε την τελευταία έκθεση για το μέσο οικογενειακό εισόδημα που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το TUC υποστηρίζει ότι μεταξύ 2010-11 και 2012-13, ο αριθμός των ενηλίκων σε ηλικία εργασίας σε απόλυτη φτώχεια αυξήθηκε από 7.700.000 σε 8.700.000, ενώ ο αριθμός των παιδιών 3,6 - 4,1 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο.
«Από τις τελευταίες εκλογές, πάνω από ένα εκατομμύριο ενήλικες και μισό εκατομμύριο περισσότερα παιδιά έπεσαν στην απόλυτη φτώχεια όταν ληφθούν υπόψη τα έξοδα στέγασης", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του TUC Frances O'Grady, προσθέτοντας ότι αυτό το είδος της φτώχειας θα αυξηθεί σε περίπτωση αδράνειας τησ κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ραγδαίας αύξησης του κόστους στέγασης και στάσιμων μισθών.
Αναλυτές πιστεύουν ότι η στασιμότητα των μισθών, επιδομάτων και οι περικοπές στην έκπτωση φόρου όπως και η αύξηση των τιμών είναι οι κύριοι λόγοι της πτώσης του βιοτικού επιπέδου στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Την ίδια στιγμή η βρετανική κυβέρνηση συνασπισμού επιμένει ότι η φτώχεια μειώνεται στη χώρα.
Μια πρόσφατη έκθεση από το Ίδρυμα Joseph Rowntree (JRF), μια κοινωνική πολιτική για την έρευνα και την ανάπτυξη φιλανθρωπίας, έδειξε ότι ένας βρετανός ζευγάρι με δύο παιδιά πρέπει να έχουν  ετήσιο εισόδημα £ 40.600, ώστε να έχουν ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο σε σύγκριση με £ 27.800 το 2008.
Σύμφωνα με το φιλανθρωπικό ίδρυμα, το ποσό που απαιτείται για την κάλυψη των βασικών αναγκών μιας οικογένειας στη Βρετανία έχει αυξηθεί κατά 46 τοις εκατό από το 2008, ενώ οι μέσες αποδοχές έχουν αυξηθεί μόνο κατά εννέα τοις εκατό κατά την ίδια χρονική περίοδο !!!

+++

ΠΗΓΗ: PRESSTV