Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

"ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΙΡΑΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ"ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΙΡΑΚ, ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ...
Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΧΑΛΑΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΑΝΑΣΥΡΕΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ !!! 
Ιράν και Ρωσία συμφώνησαν να βοηθήσουν από κοινού στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο Ιράκ ... 
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν για τις αραβικές και αφρικανικές υποθέσεις Hossein Amir-Abdollahian δήλωσε:
"Τεχεράνη και η Μόσχα υποστηρίζουν σταθερά το Ιράκ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, όπως και την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ», δήλωσε ο Amir-Abdollahian σε συνέντευξή του στο al-Alam αραβικό κανάλι ειδήσεων του Ιράν .
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Ιράν όσο και η Ρωσία αντιτίθενται σε οποιαδήποτε συνωμοσία για τη διάλυση του Ιράκ σε μικρότερες οντότητες.
Διπλωμάτης του Ιραν δήλωσε περαιτέρω, «η Τεχεράνη και η Μόσχα έχουν στενές σχέσεις και σε πολλές περιπτώσεις, κοινή και συντονισμένη στάση όσον αφορά τις περιφερειακές εξελίξεις."
Ιράν και Ρωσία συμφώνησαν ότι το Ιράκ, μαζί με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, θα πρέπει να επικεντρωθεί σοβαρά στην ολοκλήρωση της πολιτικής διαδικασίας στη χώρα για τη σύγκληση του κοινοβουλίου και το σχηματισμό κυβέρνησης. 

ΠΗΓΗ: PRESSTV

+++