Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: "ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ"


ΚΑΤΕΡΡΙΦΘΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΣΕΙ ΙΡΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ 
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν έχει καταδικάσει έντονα και περιγράφει ως εχθρική πράξη την εισβολή ισραηλινού drone στο εναέριο χώρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Μαρζιέχ Afkham δήλωσε σήμερα Δευτέρα:
"Σε απάντηση προς την κατάφωρη παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας μας, διατηρούμε το δικαίωμα [ανάληψη] της κατάλληλης αμυντικής δράσης και την προώθηση του θέματος στο επίπεδο των νομικών και διεθνών οργανισμών με βάση τα αποτελέσματα των αναγκαίων ερευνών και στο πλαίσιο των διεθνών κανονισμών.
Οι Φρουροί του Ιράν, ανέφερε σε δήλωσή του την Κυριακή, είχαν υποκλέψει την πορεια και το ειδος του Ισραηλινού μη επανδρωμένου σκάφους το οποίο κατευθυνόταν προς Νατάνζ, πυρηνική εγκατάσταση στην κεντρική ιρανική επαρχία του Ισφαχάν.
Το stealth drone κτυπήθηκε από ένα πύραυλο εδάφους-αέρος πριν φτάσει στη στρατηγική του θέση, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Ο Ερμής-τύπου μη επανδρωμένο εναέριο όχημα μπορεί να λειτουργήσει σε ακτίνα 800 χιλιόμετρα και είναι σε θέση να κινείται για 1.600 χιλιόμετρα χωρίς ανεφοδιασμό, δήλωσε ο Διοικητής της του Σώματος Aerospace Division Ταξίαρχο Amirali Hajizadeh τη Δευτέρα.
Νωρίτερα τη Δευτέρα οι φρουροί τησ επανάστασης κυκλοφόρησαν το βίντεο της κατάρριψης του Ισραηλινού σκάφους.
Την Κυριακή, ο Ιρανός υπουργός Άμυνας Γενικός Ταξίαρχος Hossein Dehqan προειδοποίησε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία θα δώσει μια συντριπτική απάντηση σε κάθε εχθρική επίθεση εναντίον του Ιρανικού έδαφους!!!


ΠΗΓΗ: PRESSTV