Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: "OI ΗΠΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIL ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ"


OI ΗΠΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ Η Ε.Ε ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ Ο στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει αεροπορικές επιδρομές κατά του ISIL στη Συρία, παρά τις προειδοποιήσεις από τη Δαμασκό ότι τέτοιες ενέργειες στο έδαφος της απαιτούν την άδειά της.
Ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού τη Δευτέρα δήλωσε ότι όλες οι στρατιωτικές επιλογές για την αντιμετώπιση του ISIL, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών επιδρομών, είναι υπό αξιολόγηση, τόσο στο Ιράκ και τη Συρία.
"Η Κεντρική Διοίκηση, [Dempsey] ετοιμάζει επιλογές για την αντιμετώπιση του [ISIL] τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία με μια ποικιλία στρατιωτικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών επιδρομών," δήλωσε ο συνταγματάρχης Ed Thomas.
Τόνισε επίσης την ανάγκη να σχηματίσει συνασπισμό με τις περιφερειακές και ευρωπαϊκές χώρες στην εκστρατεία εναντίον των μαχητών.
Ο πρόεδρος Barack Obama δεν έχει πάρει καμία απόφαση σχετικά με την απόκτηση της έγκρισης από τη Συρία, αλλά το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει βία εναντίον των τρομοκρατών που λειτουργούν στη Συρία, να διακόψει εργασίες των ομάδων και να σκοτώσει ανώτερους ηγέτες του.
Το Πεντάγωνο έχει ήδη ξεκινήσει τις αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις των μισθοφόρων στο Ιράκ της ISIL, επίσης γνωστή ως ISIS, γιατί ελέγχει μεγάλα τμήματα της βόρειας επικράτειας της Συρίας. Η ​​ομάδα έστειλε άντρες της στο γειτονικό Ιράκ, τον Ιούνιο, όπου γρήγορα κατάσχεσαν μεγάλα τμήματα της επικράτειας στα όρια μεταξύ των δύο χωρών.
Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι η μαχητική ομάδα αυξάνεται σε δύναμη και είναι πολύ πιο ικανή από τις δυνάμεις των ΗΠΑ που καλούνται να τους αντιμετωπίσουν από τότε  που η ομάδα ονομαζόταν «αλ-Κάιντα στο Ιράκ" κατά τη διάρκεια του πολέμου των ΗΠΑ στο Ιράκ, 2003 - 2011.
Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ αλ-Moallem προειδοποίησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για την επίθεση εναντίον στόχων του ISIL σε συριακό έδαφος.
«Η Συρία είναι έτοιμη να συνεργαστεί και να συντονιστεί με τις περιφερειακές και διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και του σεβασμού της κυριαρχίας της Συρίας", δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Δαμασκό.
"Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, όπως η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, για να αναλάβει δράση εναντίον ISIS και Nusra σε πλήρη συντονισμό με την κυβέρνηση της Συρίας," ανέφερε ο Moallem.
Ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι το Πεντάγωνο είχε διατάξει πτήσεις επιτήρησης επανδρωμένων και μη επανδρωμένων σκαφών πάνω από τη Συρία, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των drones και ενδεχομένως U2 κατασκοπευτικά αεροπλάνα.
Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει σχεδιάζει στρατιωτική επέμβαση στη Συρία λόγω του  ISIL που όπως αναφέρουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ εκδ'ηλωσε την πρώτη "τρομοκρατική επίθεση" εναντίον των ΗΠΑ, με τη δολοφονία την περασμένη εβδομάδα του  Αμερικανού δημοσιογράφου James Foley !!!


ΠΗΓΗ: PRESSTV


                                                                                       ..