Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

"50 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ"


H ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ


Οι επικριτές και υποστηρικτές της καταπολέμησης της φτώχειας αμφισβητούν τη λεγόμενη οικονομική ανάκαμψη, αναφέρει μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη και η οποία αποκαλύπτει ότι ενώ οι πλουσιότερες τάξεις απολαμβάνουν κέρδη ρεκόρ, περίπου 50 εκατομμύρια Αμερικανοί συνεχίζουν να αντιμετωπιζουν επισιτιστική ανασφάλεια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, ενώ η πλειοψηφία των ανθρώπων που δεν ήταν πάντα σε θέση να δώσει τροφή, πέρυσι ήταν ενήλικες, 16 εκατομμύρια παιδιά υποφέρουν από έλλειψη τροφής, ενώ 360.000 νοικοκυριά ανέφεραν ότι στα παιδιά τους παραλείπονται γεύματα ή δεν τρώνε για μια ολόκληρη μέρα επειδή δεν είχαν τα απαραίτητα χρήματα.
Το διαδεδομένο αυτό πρόβλημα της πείνας είναι βαθιά συνδεδεμένο με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. 
Μια χώρα που συνδυάζει τη μαζική πείνα με τα ρεκόρ στις αγορές της Wall Street τρομάζει καθώς οι αριθμοί αποδεικνύουν πραγματική οικονομική ανάκαμψη ενώ τα δεκάδες εκατομμύρια των αγωνίζονται οικογενειών των ΗΠΑ, όχι ...
Συνολικά, η επισιτιστική ανασφάλεια είναι 35 τοις εκατό υψηλότερο από ό, τι το 2007, πριν αρχίσει η ύφεση. 

Πάρα πολλοί άνθρωποι στην κορυφή δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά μεταξύ της Wall Street και Main Street, ενώ εταιρείες "μετακομίζουν" στο εξωτερικό για να αποφύγουν να πληρώσουν υψηλότερους φόρους στις ΗΠΑ, όπως αποδεικνύεται από την πρόσφατη συγχώνευση της Burger King με την Καναδική τροφική αλυσίδα Tim Horton's. 
Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δηλώνουν άγνοια. 
Η έρευνα έρχεται λίγο μετά και αφού η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ δημοσίευσε μια μελέτη που δείχνει ότι η υγιεινή διατροφή είναι ένα χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών Αμερικανών που διπλασιάστηκε μεταξύ 1999 και 2010.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναφέρει ότι οι διαφορές στη διατροφή έχουν άμεση σχέση τόσο με το κόστος όσο και με την πρόσβαση, γιατί άτομα με χαμηλό εισόδημα που είναι πιο πιθανό να ζουν σε ερημικές περιοχές, αδυνατούν οικονομικά να μετακινηθούν.
«Η γενική βελτίωση όμως στην ποιότητα διατροφής είναι ενθαρρυντική, αλλά η διεύρυνση του χάσματος που σχετίζονται με το εισόδημα και η εκπαίδευση παρουσιάζει μια σοβαρή πρόκληση για την κοινωνία μας στο σύνολό της», δήλωσε ο κύριος συγγραφέας της μελέτης, Walter Willett, καθηγητής Επιδημιολογίας και Διατροφής στο HSPH.
"Η πείνα εξακολουθεί να μαστίζει όλο και περισσότερους Αμερικανούς," δήλωσε ο πρόεδρος της FRAC Τζιμ Γουέιλ. 
"Μπορούμε να παύσουμε την πείνα σε αυτή τη χώρα, αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση και εναπόκειται στους ηγέτες του έθνους μας, το Κογκρέσο, τον Πρόεδρο, τους πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους να κερδίσουν την οικογένεια υποστηρίζοντας αυξήσεις στους μισθούς, στηρίζοντας το εισόδημα και τη βοήθεια στα προγράμματα διατρφής ώστε να φθάσει σε περισσότερους ανθρώπους που έχουν ανάγκη..." 
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο τροφίμων σε 150 πόλεις σε όλη την ΗΠΑ, την Πέμπτη θα ξεκινήσουν απεργίες και καταλήψεις για να απαιτήσουν ένα ελάχιστο μισθό τουλάχιστον 15$, δικαίωμα οργάνωσης στο χώρο εργασίας και τέλος στην κλοπή των μισθών !!!

ΠΗΓΗ: PRESSTV

                                                                                                      ..