Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

"Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΗΜΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ"


ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΜΕΣΑ !!!ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΖΟΡΜΠΑ

Εφ όλων των πολιτικών σεναρίων και των ανοιχτών μετώπων αναμένεται να τοποθετηθεί σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του που συνεδριάζει το μεσημέρι.

Όπως ανέφερε χθες το capital, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι το πολιτικό σκηνικό είναι και πάλι εξαιρετικά ρευστό, όπερ σημαίνει ότι δεν αποκλείεται η Κυβέρνηση να οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες και δη πριν από την προεδρική εκλογή, (μεταξύ άλλων) και  υπό την πίεση της δύσκολης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. 

Ηρωϊκή έξοδος 

Το σενάριο τούτο, εξετάζεται τελευταία ολοένα και από περισσότερα επιτελικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εκτιμούν ότι η σύγκρουση με τους εταίρους και η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις δεν είναι "τεχνητή" αλλά υπαρκτή, με ορατό τον κίνδυνο να αναζητήσει το Μαξίμου "απεμπλοκή", δια της κάλπης. 

Τούτου δοθέντος, ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα κατά την ομιλία του στους βουλευτές του,  αναμένεται να θέσει άπαντες σε "εκλογικό συναγερμό", τονίζοντας καταρχήν την ανάγκη προσφυγής στις κάλπες, ώστε να μην δέσουν κυβέρνηση και δανειστές "χειροπόδαρα τη χώρα με νέα μνημονιακά μέτρα". 

Δε συναινούμε

Επ αυτού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά, αρχής γενομένης από τις αποφάσεις του Eurogroup, τις οποίες θεωρούν στην Κουμουνδούρου, ως σημείο "κλειδί" για το "ξήλωμα" του κυβερνητικού αφηγήματος περί "εξόδου της χώρας από τα μνημόνια". 

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει ότι όποια κι αν είναι η συμφωνία των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου με τους εταίρους, το κόμμα του δεν πρόκειται να την αναγνωρίσει, ενώ θα ζητήσει και πάλι τη συνδρομή των έτερων αντιπολιτευτικών δυνάμεων, για τη συγκρότηση "αντιμνημονιακού" μετώπου.

Συνεννόηση για απομείωση χρέους
Το "στίγμα" των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σήμερα το πρωί ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

"Η Τρόικα αυξάνει τις απαιτήσεις της. Γιατί θεωρεί την κυβέρνηση Σαμαρά δεδομένη και "τελειωμένη", αλλά και για να δέσει τα χέρια και της επόμενης.
Απάντηση: Συμφωνία-πακέτο για Πρόεδρο και άμεσες εκλογές και ευρύτατη συνεννόηση για διεκδίκηση απομείωσης του μη βιώσιμου δημόσιου χρέους", διαμήνυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δια σχολίου του στα social media.


                               Πηγή:www.capital.gr