Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2015

ΖΕΑ: "Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"


ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΜΩΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ 
ΥΒΡΙΔΙΑ ΖΕΑ !!!


ΧΩΡΑΦΙ ΜΕ ΖΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ
ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΜΕ ΣΙΤΑΡΙ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ 
ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ, ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΠΟΛΛΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΤΑ 
ΖΙΖΑΝΙΑ 



"ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΕΛΑΡΙ" ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ:


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΕΑ

"Αν θέλεις να δεις πως ήταν η τροφή σου χτες κοίτα το σώμα σου σήμεραΑν θέλεις να δεις πως θα είναι το 
σώμα σου αύριο κοίτα την τροφή σου σήμερα".


Θεωρείται ένα από τα πιο υγιεινά και κατάλληλα για 
τον άνθρωπο δημητριακά.
Έχει διπλάσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και 
πρωτεΐνες από το σιτάρι.
Η Ζειά δεν φράσει τις αρτηρίεςόπως το αλεύρι από 
το σιτάρι που τρώμετο οποίοπεριέχει περισσότερη 
γλουτένη.
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνεςφυτικές 
ίνες και μέταλλα.
Περιέχει 40% περισσότερο μαγνήσιο σε σύγκριση με τα άλλα δημητριακά
Το συστατικό αυτό βοηθά στην αντιμετώπιση των 
κραμπών που εμφανίζονται συνήθωςμετά από 
πολύωρη ποδηλασία
Το μαγνήσιο επιπλέον ενεργοποιεί τις ενζυματικές 
διαδικασίες του μεταβολισμού.
Περιέχει βιταμίνες A, B, C και Ε
Έχει πιο απλή δομή γλουτένηςγι΄ αυτό είναι πιο
εύπεπτη.
Περιέχει υψηλά ποσοστά του αμινοξέος λυσίνη.
Τα δημητριακά Ζέας συμβάλλουν στη διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους.
Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη
Αυτό σημαίνει ότι απορροφάται αργά και 
απελευθερώνει μικρή ποσότητα γλυκόζης στο αίμα
Έτσιμαζί με τις φυτικές ίνεςαυξάνει το αίσθημα του κορεσμού και διατηρεί το αίσθημα της πληρότητας 
για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Τα προϊόντα από Ζειά είναι κατά γενική ομολογία πιο εύγευστασίγουρα πιο θρεπτικά και συμβάλλουν στη διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους.
Η κύρια διαφορά της με το κοινόμοντέρνο σιτάρι 
είναι ότι η ζέα έχει πιο απλή γενετική δομή
Τα μοντέρνα δημητριακά έχουν υβριδοποιηθεί μέσω πολύχρονων ερευνών
Ο στόχος της υβριδοποίησης είναι η αύξηση της 
σοδειάςη αντιμετώπιση των παράσιτωντων 
καιρικών συνθηκών κλπ
Πολλοί βέβαια αρχίζουν να αναρωτιούνται εάν αυτή η μακρά ιστορία υβριδοποίησης είναι η εξήγηση για τοναυξανόμενο αριθμό ανθρώπων με αλλεργίες ή 
δυσανεξία στην γλουτένη


Όμως γιατί γίνεται η καλλιέργεια του απλού σιταριού; 

 Καμία άλλη καλλιέργεια δεν καταλαμβάνει τόσο μεγάλη έκταση του πλανήτη μας όσο το σιτάρι και η παγκόσμια ετήσια παραγωγή του φθάνει τα 700 εκατ. τόνους (είναι τρίτο σε ποσότητα μετά το καλαμπόκι και το ρύζι). 
Αποτελεί την κυριότερη πηγή φυτικών πρωτεϊνών για τον άνθρωπο, παρέχοντας στην ανθρωπότητα το ένα πέμπτο περίπου (20%) των διατροφικών θερμίδων της. 
Το πλεονέκτημα του σιταριού ως τροφίμου είναι ότι αποθηκεύεται εύκολα και εξίσου εύκολα μετατρέπεται σε αλεύρι.

ΠΗΓΗ