Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

"ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΡΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΚΑΜΙΣΛΙ ΣΤΗ Β.ΣΥΡΙΑ"


ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΑΤΟΥΝ ΤΗ ΣΥΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑTις τελευταίες ημέρες στην πόλη Qamishli στην ΒΑ Συρία όπου υπάρχουν και πολλοί αραμαίοι χριστιανοί οι κουρδικές δυνάμεις, συγκρούονται με ομάδες της Εθνικής Αυτοάμυνας που πρόσκεινται στο συριακό κράτος.
Στο πρακτορείο Fides, ο συροκαθολικός επίσκοπος Jacques Behnan Hindo της Hassaké αναφέρει ότι « ο καθένας υπερασπίζεται τα δικά του συμφέροντα και στρατηγικές.Τις τελευταίες ημέρες οι τζιχαντιστές απομακρύνθηκαν κατά 60 χλμ από το Qamishli, αλλά οι μάχες ανάμεσα στις διαφορετικές φράξιες θραύουν την δυνατότητα διαμόρφωσης ενός ενιαίου μετώπου ανατιμετώπισης της τζιχαντιστικής επίθεσης ».
 Η επίθεση των κούρδων που προωθήθηκαν προς το Tal Abyad υποστηρίχθηκαν από τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές. (RV ,AFP 17/06/2015), ενώ πολέμησαν στο πλευρό και του FSA (στρατιωτικό σκέλος της ψευδοσυριακής αντιπολίτευσης).
Παράλληλα σήμερα Τετάρτη οι ψευδοαντάρτες αμερικανικής κοπής εκπαίδευσης και χρηματοδότησης, περικύκλωσαν ένα χωριό Δρούζων κοντά στην Qouneitra στα σύνορα με το Ισραήλ, στο συριακό Γκολάν, σύμφωνα με το φιλοαντιπολιτευόμενο (OSDH).
Ακολούθησαν βίαιες συγκρούσεις με το συριακό στρατό οι φράξιες εκ των οποίων και ισλαμιστικές περικύκλωσαν το χωριό Hadar του οποίου οι κάτοικοι  υποστηρίζουν την κυβέρνηση. (i24news.tv, AFP)


+++