Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ - Σ.ΑΡΑΒΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ - ΡΩΣΙΑΣ"


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ !!!

ΗΠΑ - Σ.ΑΡΑΒΙΑ - ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ...
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ !!!

29981000

Την έντονη ανησυχία αλλά και οργή της Άγκυρας προκαλούν οι τελευταίες εξελίξεις στην βόρειο Συρία με την προέλαση των Κούρδων και την υποχώρηση των Τζιχαντιστών, με αποτέλεσμα την δημιουργία ανεξάρτητης κουρδικής ζώνης που φέρνει τα τουρκικά στρατεύματα σε απ” ευθείας αντιπαράθεση με το PYD, δηλαδή το στρατιωτικό σκέλος του ΡΚΚ στην περιοχή.
Εκείνο όμως που ανησυχεί τους Τούρκους είναι ότι όλες οι πληροφορίες που έχουν συντείνουν στο γεγονός ότι πίσω από την προέλαση των Κούρδων βρίσκονται οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες που δρουν βάση οργανωμένου σχεδίου δημιουργίας ανεξάρτητου κουρδικού κρατιδίου στην περιοχή, το οποίο όμως θα προκαλέσει έντονες τάσεις αποσταθεροποίησης στην ίδια την Τουρκία.
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet, (18/6), με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «ABD Kürt Devleti nin altgyapısı hazırlıyor», δηλαδή «Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν τις υποδομές ενός κουρδικού κράτους». Η επιδίωξη των ΗΠΑ είναι η δημιουργία ενός κουρδικού διαδρόμου που θα συνδέει το βόρειο κουρδικό Ιράκ με την ανατολική Μεσόγειο και ο οποίος θα είναι υπό τον έλεγχο των Αμερικανών.
Τις τουρκικές ανησυχίες ενέτειναν και οι αποκαλύψεις της εφημερίδας Sabah, με δημοσίευμα της 17/6 όπου αποκαλύπτεται ότι εδώ και καιρό διεξάγονται μυστικές συνομιλίες μεταξύ Σαουδικής Αραβίας που υποτίθεται ότι ένιαι ο ισχυρότερος σύμμαχος της Τουρκιάς στην περιοχή και του Ισραήλ, για την δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους. Στο δημοσίευμα αυτό αποκαλύπτεται ότι από το 2014 μέχρι σήμερα έχουν γίνει ήδη 5 μυστικές συναντήσεις παραγόντων των δυο χωρών για την προώθηση του σχεδίου ανεξαρτητοποίησης των Κούρδων. Το σχέδιο προβλέπει την δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους που θα είναι υπό τον έλεγχο των Αμερικανών αλλά και του Ισραήλ, ένα παλιό ισραηλινό σχέδιο που είχε ήδη προβληθεί από την εποχή του πρώτου πολέμου του Ιράκ.
Όλα αυτά έχουν πανικοβάλει την Άγκυρα που διαπιστώνει ότι οι παραδοσιακοί της σύμμαχοι, δηλαδή οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία καθώς και το Ισραήλ, φαίνεται πως έχουν αλλάξει τις επιλογές τους και τώρα επιλέγουν τους Κούρδους, (αυτό και εξ’ αιτίας και της αλλοπρόσαλλης και υπερφίαλης πολιτικής του Ερντογάν τα τελευταία χρόνια), για να προωθήσουν τα σχέδια τους στην περιοχή, με ανυπολόγιστες συνέπειες ακόμα και για την ίδια την συνοχή της Τουρκίας που αυτές τις μέρες διανύει μια περίοδο έντονης πολιτικής αστάθειας.
Φυσικά όλες αυτές οι εξελίξεις εγκυμονούν πολλά απρόοπτα και κυρίως κινδύνους για μεγαλύτερη εμπλοκή και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση όσον αφορά τις διαθέσεις της Τουρκίας προς την δική μας πλευρά. Να μην λησμονούμε πως το πληγωμένο θηρίο είναι πιο απρόβλεπτο.
Πράλληλα την έντονη οργή της Ρωσίας έχει προκαλέσει η υπόθεση μιας Καυκάσιας μουσουλμάνας ρωσικής υπηκοότητας, που κατέφυγε στην Τουρκία με σκοπό να ενταχτεί στις τάξεις των Τζιχαντιστών υπό την προστασία της Άγκυρας, η οποία της χορήγησε και τουρκικό διαβατήριο.
Πρόκειται για την Marıam İsmailova, η οποία σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik και το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah, πήγε στην Τουρκία με σκοπό να οργανώσει σώματα Καυκάσιων εθελοντών πολεμιστών για τους Τζιχαντιστές και παρά τα επίσημα αιτήματα των Ρώσων για την έκδοση της, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε κυριολεκτικά πως… δεν γνωρίζει τίποτα. Η συμπεριφορά αυτή των Τούρκων εξόργιζε την Μόσχα η οποία επέδωσε επίσημη νότα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία.
Το θέμα πήρε μεγάλη έκταση καθώς ο ίδιος ο πατέρας της İsmailova, ο Miyakov, προφανώς θορυβημένος από τις δραστηριότητες της κόρης του πήγε στην Άγκυρα και ζήτησε πληροφορίες από τις τουρκικές αρχές οι οποίες έκαναν τον ανήξερο. Η εξαφάνιση της Marıam İsmailova είναι από τις 12 Ιουνίου και από τότε έχουν χαθεί τα ίχνη της στην Τουρκία.
Το γεγονός αυτό έχει εκνευρίσει την Ρωσία γιατί είναι άλλο ένα επεισόδιο με θέμα Καυκάσιους μουσουλμάνους που καταφεύγουν από τον ρωσικό Καύκασο στην Τουρκία για να προωθηθούν στη συνέχεια και υπό την προστασία των τουρκικών αρχών στην Συρία και να ενταχτούν στα ένοπλα τμήματα των Τζιχαντιστών, κάτι που τον έχουν αντιληφθεί οι Ρώσοι και γι” αυτό πνέουν μένεα κατά της Τουρκίας.


+++