Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΟΥ ΓΠΠ"


Ο ΠΑΠΑΣ ΣΟΚΑΡΕΙ !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για foto papa

Ευρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός μεγάλου παγκόσμιου πολέμου , ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει, « επηρεάζοντας» όλους του τομείς της κοινωνικής ζωής μας , όπως  την οικονομία, την θρησκεία, την πολιτική, τον στρατό . Στο τέλος θα έχουμε μια καθαρή σύγκρουση με στρατιωτικά μέσα, σε πολλές γωνιές του πλανήτη. Κυρίως όμως το πρόβλημα εστιάζεται στην Μέση Ανατολή , Βόρεια Αφρική, Ανατολική Ευρώπη. Αυτό είναι το συμπέρασμα των δηλώσεων του Ποντίφικα κατά την επίσκεψη του στην Βοσνία.
Ο Ρωμαιοκαθολικός προκαθήμενος της Ρώμης , Πάπας Φραγκίσκος κατά την επίσκεψη του στην Βοσνία  δήλωσε ότι  οι συγκρούσεις στον κόσμο, «ομοιάζουν με το ομοίωμα ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου», αναφέρει δημοσίευμα .
Στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, ο ποντίφικας κάλεσε τους εκπροσώπους των διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων της χώρας προς την κατεύθυνση της συμφιλίωσης.
Ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε  ότι διαισθάνεται «μια ατμόσφαιρα πολέμου» στον κόσμο. Για να το λέει αυτός, κάτι θα ξέρει παραπάνω, λέμε εμείς.  
«Πολλές από τις σημερινές συγκρούσεις στον κόσμο μοιάζουν με έναν  τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, ο  οποίος αναπτύσσεται σε στάδια, και στο πλαίσιο της παγκόσμιας επικοινωνίας, νιώθουμε ήδη την ατμόσφαιρα του πολέμου αυτού», είπε ο ποντίφικας.
Ο Ποντίφικας   προέτρεψε επίσης τους εκπροσώπους των διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων της Βοσνίας, (  μουσουλμάνοι, ορθόδοξοι και καθολικοί) να αφήσουν  πίσω το παρελθόν και να αρχίσουν να εργάζονται από κοινού για το μέλλον. Βέβαια ο ξεχνάει ο ίδιος σκόπιμα τους χιλιάδες Ουχαμπιστές στην χώρα , οι οποίοι ξεσηκώνονται από τα κηρύγματα των ιμάμηδων τους. Τώρα πως αυτοί και κάποιοι άλλοι θα συμπράξουν με τους υπόλοιπους στην Βοσνία είναι άγνωστο. Ωραία λόγια, αλλά λόγια , εκτός  και εάν ο Πάπας εννοεί,  να μαζευτούν όλοι οι πιστοί στην χώρα  και να προσκυνούν , «γυάλινες μπάλες», ή οτιδήποτε άλλο , για το « κοινό μέλλον».  
Ο Πάπας Φραγκίσκος  δήλωσε ότι η ανάγκη να αντιμετωπιστεί η βαρβαρότητα, απαιτεί πολλές   προσπάθειες, για να μην υπάρξουν δικαιολογίες  για την υλοποίηση της  βίας. Ο Ποντίφικας έγινε δεκτός  από χιλιάδες Βόσνιους, που παρατάχθηκαν εκατέρωθεν του δρόμου  που οδηγεί από το αεροδρόμιο προς το κέντρο του Σεράγεβο. Μετά τη συνάντηση  του με τους εκπροσώπους της χώρας και των διαφόρων θρησκευτικών κοινοτήτων, ο Πάπας μετέβη  στο κεντρικό στάδιο της πόλης για να μιλήσει μπροστά σε  περίπου 65.000 ανθρώπους, κυρίως καθολικούς.
Υπενθυμίζουμε σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, ότι, από το 1992 έως το 1995 κατά τη διάρκεια της εθνικής σύγκρουσης στο έδαφος της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, σκοτώθηκαν  περισσότεροι  από εκατό χιλιάδες άνθρωποι , σε έναν από τους πιο ανελέητους πολέμους στην Ευρώπη, μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ο  πόλεμος αυτός, για αυτούς που δεν γνωρίζουν, ήταν ο πρώτος θρησκευτικός πόλεμος στην ευρωπαϊκή ήπειρο, μετά  τον Μεσαίωνα. Κάτι το οποίο δεν στηλίτευσε ο Πάπας. Τότε το Βατικανό , χρηματοδοτούσε μισθοφόρους καθολικούς ( δυτικοευρωπαίους) , να πολεμούν εναντίον ορθόδοξων χριστιανών, οι οποίοι είχαν αντιμετωπίσουν και  τους Βόσνιους μουσουλμάνους, και τους Ουχαμπιστές , άρτι αφιχθέντες  από την Σ.Αραβία και Αφγανιστάν.
Ήταν η πρώτη φορά που έκαναν την εμφάνιση τους μισθοφόροι φονιάδες,  με το μοντέλο αυτό να αντιγράφεται και να « πασπαλίζεται» με Τζιχάντ,  στην περίπτωση του ισλαμικού στρατού στην Μέση Ανατολή.  Το κακό είναι ότι σύμφωνα με ρώσικες πληροφορίες, ετοιμάζεται να ενεργοποιηθεί εκ νέου το «ηφαίστειο» Βοσνία , λόγω  των Σέρβων και της ρωσικής επιρροής στην περιοχή.
Η ιστορία δεν παραποιείται , και δεν παραγράφεται , και τα εγκλήματα που υλοποιήθηκαν από όλες τις πλευρές στην δύσμοιρη χώρα  ήταν τεράστια. Η επίσκεψη του καθολικού ηγέτη στην Βοσνία μόνο τυχαία δεν κρίνεται , αλλά θα σηματοδοτήσει σύμφωνα με πληροφορίες νέες  εξελίξεις.
Τα ευχολόγια είναι καλά , αλλά η ουσία είναι ότι ο Πάπας « φροντίζει» τα δικά του συμφέροντα, και της εκκλησίας που ηγείται,   και μόνο αυτά….μην ξεχνιώμαστε.

+++