Τρίτη, 9 Ιουνίου 2015

"Η ΠΤΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΡΗΣΗ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΓΕΡΟΝΤΑ"«Οταν θα φύγει ο Ερντογάν – είτε τον διώξουν, είτε πεθάνει – πάρε τρόφιμα για 6-7 μήνες… Όσο είναι αυτός πάνω, με την Τουρκία δύσκολα να γίνει κάτι. Αυτός ελέγχει τα πράγματα…», είχε πει πέρυσι κάποιος Αγιορείτης γέροντας.
Και όπως δείχνουν τα πράγματα, τον Ερντογάν δεν τον «διώχνουν» δια της βίας, με ένα πραξικόπημα π.χ., αλλά τον αναγκάζουν να αποσυρθεί υπό το τεράστιο βάρος των όσων διαδραματίζονται στην χώρα του από το περασμένο καλοκαίρι και τους τελευταίους μήνες.


δήλωση-σοκ-του-ερντογάν-δημιουργεί-αναταραχή-στα-βαλκάνια

Το ¨Στρατηγικό Βάθος¨ έγινε τόσο ρηχό που η Τουρκία δείχνει βαλτωμένη.
Με νίκη-ήττα για το ΑΚP και μία μεγάλη επιτυχία, αν όχι έκπληξη, του κουρδικού κόμματος HDP πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία.
Το φιλοκουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (ΗDP), όχι μόνο ξεπέρασε το εκλογικό όριο του 10% αλλά, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα μετρήσεις φέρεται να αγγίζει το 13,12%.
Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, πέντε μέρες μετά την δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα θα συνέλθει η τουρκική εθνοσυνέλευση για να γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών και μετά την ορκωμοσία θα δοθεί εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης. Αν ο Αχμέτ Νταβούτογλου δεν καταφέρει εντός 15 ημερών να σχηματίσει κυβέρνηση θα πρέπει να επιστρέψει την εντολή. Ο Τούρκος Πρόεδρος στη συνέχεια μπορεί να δώσει εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης στους ηγέτες των υπόλοιπων κομμάτων με τη σειρά ή και στον ίδιο ηγέτη ακόμη (Αχμέτ Νταβούτογλου) ή ακόμη και σε οποιονδήποτε άλλο βουλευτή από τους 550.

Αν σε 45 μέρες δεν σχηματιστεί κυβέρνηση τότε ο Πρόεδρος της χώρας μπορεί να ζητήσει να γίνουν ξανά εκλογές εντός τριών μηνών.
http://www.sigmalive.com/news/
Ποια είναι όμως η γεωπολιτική συγκυρία των στιγμών που διερχόμαστε;
Ελάχιστες ώρες μετά την δημοσιοποίησει των εκλογικών αποτελεσμάτων στην Τουρκία το Ιράν βαθαίνει την δράση του μέσα στην σπαρασσόμενη Συρία.
¨Το Ιράν σπεύδει να βοηθήσει με δεκάδες χιλιάδες Στρατού και όπλα την κυβέρνηση Ασαντ στην Συρία, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίζει ίχνη «πολεμικής κόπωσης», καθώς έχει χάσει μεγάλο μέρος των εδαφών στο εσωτερικό της χώρας από το ISIL.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να αφιχθούν στο Ιράν μέσω Ιράκ «Μέχρι και 50.000 Ιρανοί μαχητές» μεταδίδουν λιβανικά ΜΜΕ, σε μία προσπάθεια να αναχαιτιστεί η ισλαμική πλημμυρίδα που ενισχύεται οικονομικά και με όπλα από το Κατάρ και…
δευτερευόντως από την Σαουδική Αραβία. Οι πρώτες 15.000 προσωπικού ήδη έχουν αφιχθεί στην Συρία , κατά τα, συνήθως καλά ενημερωμένη λιβανική εφημερίδα με την εφημερίδα Daily Star και μάλιστα ενεπλάκησαν ήδη στην ανακατάληψη της πόλη Hasaka, την πρώτη επιτυχία του συριακού Στρατού μετά από καιρό που «έκοψε» το ισλαμικό «κράτος» στα διά¨ .

Αν φανεί το μέγεθος της ενέργειας αυτής τις επόμενες μέρες το Ιράν ήδη προεξοφλεί αυτό που θα συμβεί στις πολιτικές εξελίξεις μέσα στην γειτονική χώρα .

Οι μακελλάρηδες –ανθρωπόμορφα τέρατα της ξενοκίνητης ISIS θα χάσουνε τον προστάτη και τον βασικό οικονομικό χορηγό τους που έφτιαξε μάλιστα και Παλάτι –πολυχώρο για να στεγάσει τα φαντάσματα της νεοθωμανικής παράνοιας του.
Ο Ερντογάν το τελευταίο 24ωρο μετά την εκλογική νίλα χάθηκε από το γυαλί των ΜΜΕ.
Οι αδικοχαμένες ψυχές των σφαγμένων όλων των εποχών από τους Τούρκους ήδη βγήκαν και κυνηγάνε.
Σε λίγο θα κυνηγούν από όλες τις πλευρές για να θυμίζουν τα εγκλήματα ,τα παλιά, τα τωρινά και αυτά που σκέφτονται να κάνουν σε εμάς τους Έλληνες.

Ακριβώς γιατί θα θελήσουν να ξεσπάσουν σε εμάς καθότι μας θεωρούν τον αδύναμο κρίκο.
Για να δούμε πως θα καταγράψει η Ελληνική Ιστορία τις βαρύγδουπες επισκέψεις του Σουλτάνου Ερντογάν και του πατέρα του στρατηγικού βάθους Νταβούντογλου στην Αθήνα ;
¨Είδον τον ασεβή υπερυψούμενον και επαιρόμενον ως τας κέδρους του Λιβάνου. Και παρήλθεν και ιδού ουκ ήν και εζήτησα αυτόν και ουχ ευρέθη ο τόπος αυτού.¨ Ψαλμός 36

Κωνσταντίνος Βαρδάκας

+++