Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: "ΟΙ ΗΠΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ"Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΠΡΟΜΗΝΥΕΙ ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ !!!
ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΑΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΟ 17
ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ...


usa


Η συγκέντρωση πολεμικών πλοίων  των ΗΠΑ  που είναι εφοδιασμένα με το αντιπυραυλικό σύστημα Aegis στην περιοχή της Μεσογείου, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως προϋπόθεση για την εξαπόλυση μιας μαζικής πυραυλικής επίθεσης  εναντίον της Συρίας και προσωπικά του Σύρου ηγέτη Μπασάρ Άσαντ, τονίζει ο Ρώσος αναλυτής ασφαλείας Ντμίτρι Εφίμωφ στο portal Sputnik . Πιθανόν όμως  η  παρουσία των πλοίων του US NAVY να  αποτελεί εχέγγυο για την  ασφάλεια του Ισραήλ από το Ιράν και την Χεζμπολάχ.
Οι ΗΠΑ αποστέλλουν ένα ακόμη  πολεμικό πλοίο εφοδιασμένο με το σύστημα μάχης Aegis στη Μεσόγειο Θάλασσα, για να προστατεύσουν την Τουρκία και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, κατά βαλλιστικών πυραυλικών απειλών, τονίζει το  τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Η «συγκέντρωση» των αμερικανικών δυνάμεων έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα  το φθινόπωρο, ανέφερε η εκπρόσωπος του αμερικανικού πολεμικού Ναυτικού Αρχιπλοίαρχος Pamela Rawe στο πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ στην περιοχή της Μεσογείου θα αυξηθεί σε τέσσερα.
Η είδηση ήρθε αρκετές ημέρες μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ  ότι δεν θα παραταθεί η ανάπτυξη των Patriot πυραυλικών συστημάτων επιφανείας-αέρος στην Τουρκία η οποία λήγει τον Οκτώβριο του 2015.
Η συγκέντρωση της αμερικανικής ναυτικής αρμάδας  στην περιοχή, θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση  διαφόρων θεμάτων ταυτόχρονα,  τονίζει ο Ντμίτρι Εφίμωφ , ειδικός σε θέματα ασφαλείας  για το ρωσικό  Κοινοβούλιο.
«Η απόσυρση από την ενεργό υπηρεσία των συστημάτων Patriot  από την Τουρκία θα διαμορφώσει  τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη πλοίων μάχης τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με το πυραυλικό σύστημα  Aegis. Πρόκειται για την δημιουργία μιας  νέας αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ. Υπάρχουν διάφορα βλήματα που μπορεί να εκτοξευτούν από το σύστημα αυτό. Επισήμως, προστατεύουν  την Ευρώπη  , εναντίον  των  ρωσικών ή ιρανικών πυραύλων. Αλλά οι  ΗΠΑ έχουν και άλλους στρατηγικούς  στόχους », δήλωσε ο Εφίμωφ . Ένας από αυτούς τους στόχους είναι ο  Μπασάρ Ασάντ, αλλά και οι υποδομές του ισλαμικού στρατού  στην Συρία, τόνισε ο ίδιος .
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr τονίζουμε  ότι το  σύστημα Aegis Combat System (ACS) είναι ένα προηγμένο σύστημα διοίκησης και ελέγχου που χρησιμοποιεί υπολογιστές και ραντάρ για την παρακολούθηση και την καταστροφή εχθρικών στόχων στον αέρα.
Η καρδιά αυτού αντιεμπορικού συστήματος, περιλαμβάνει το ραντάρ AN/SPY-1,το MK 99 Fire Control System, WCS, και συστήματα πυραύλων. Ελέγχει 100 στόχους σε απόσταση 100 ναυτικών μιλίων. Το Aegis είναι η πλωτή εκδοχή της αντιπυραυλικής άμυνας που θέλουν να δημιουργήσουν οι ΗΠΑ  στην Ευρώπη . Πλοία με αυτό το σύστημα ελέγχουν μια τεράστια έκταση «ασφαλίζοντας την από εχθρική επιβουλή».
+++