Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

"ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ"ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ПВО

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εργάζονται στην δημιουργία ενός  συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στον Περσικό Κόλπο, παρά την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν.
Η αντιπυραυλική ασπίδα θα παρέχει προστασία από μικρού και μεσαίου βεληνεκούς πυραύλους κρούζ αλλά  και βαλλιστικούς πυραύλους στην περιοχή, αναφέρει το αμυντικό portal Sputnik.
Τον Ιούλιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες πέντε μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις κατέληξαν σε συμφωνία με στόχο τον περιορισμό του πυρηνικού  προγράμματος  του Ιράν σε αντάλλαγμα  την άρση των κυρώσεων.
Την Πέμπτη, η αμερικανική Γερουσία μπλόκαρε την προσπάθεια  των Ρεπουμπλικανών  να ακυρωθεί η συμφωνία των ΗΠΑ με το Ιράν , δίνοντας στον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα μια σημαντική νίκη, και ανοίγοντας  παράλληλα το δρόμο για την εφαρμογή της συμφωνίας του.


usa
Επειδή  όμως η συμφωνία δεν καλύπτει τις επιθεωρήσεις του   Ιράν σχετικά με τους βαλλιστικούς του πυραύλους, το Πεντάγωνο θα συνεχίσει να σχεδιάζει το  πρόγραμμα της δημιουργίας αντιπυραυλικής άμυνας στον περσικό Κόλπο , τόνισε  ο Αμερικανός ΥΦΑΜ Ρόμπερτ Σερ , ο οποίος είναι υπεύθυνος  για την στρατηγική, τα σχέδια και τις δυνατότητες του όλου προγράμματος σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι  οι βαλλιστικοί πύραυλοι  του Ιράν εξακολουθούν να συνιστούν κίνδυνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες,  τους συμμάχους και τους εταίρους μας στην Ευρώπη, στο Ισραήλ, και στον Κόλπο», δήλωσε ο Αμερικανός επικεφαλής της επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων .
Ο Αμερικανός Στρατηγός  K.Τοντόροφ,  πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Υπηρεσίας Πυραυλικής Άμυνας των ΗΠΑ, είπε ότι βλέπει μια  αυξανόμενη διάθεση για την δημιουργία της αντιπυραυλικής ασπίδας του Κόλπου.
«Το χειρότερο λάθος που θα μπορούσαμε να κάνουμε αφού περατώθηκε η συμφωνία με το Ιράν  είναι να πούμε,«  τώρα μπορούμε να χαλαρώσουμε την επαγρύπνησή μας , αυτό είναι αδύνατο» , είπε ο ίδιος σε μια εκδήλωση που για την πυραυλική άμυνα , από μια  κερδοσκοπική ομάδα που ασκεί πιέσεις για προγράμματα πυραυλικής άμυνας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, οι χώρες του Κόλπου θα συνεργαστούν πολύ περισσότερο για το σύστημα αυτό για να διασφαλίσουν τις χώρες τους από οποιονδήποτε κίνδυνο . Μια εφικτή λύση για το σχέδιο αυτό θα ήταν η  ενσωμάτωση των υπαρχόντων  πυραυλικών συστημάτων που είναι ήδη σε χρήση από τις χώρες αυτές.
+++