Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

"ΚΡΕΜΛΙΝΟ: ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΝΑΛΗΨΗ ΔΡΑΣΗΣ ΡΩΣΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ"


ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ Η ΡΩΣΙΑ !!!

Mi-24 helicopters


Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Συρίας στην έδρα του ΟΗΕ δήλωσε ότι η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να επιτεθεί σε θέσεις τρομοκρατών της Daech επί συριακού εδάφους.Σε συνέντευξη τύπου στη Νέα Υόρκη ο σύριος πρέσβης στα Ηνωμέν α Έθνη Bachar al-Jaafari έθεσε το ρητορικό ερώτημα: «Γιατί οι ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα να στείλουν μαχητικά στη Συρία για να πολεμήσουν την Daech και η Ρωσία θα το στερηθεί;»Για να προσθέσει: «η υποστήριξη της Ρωσίας στη Συρία εγγράφεται στο πλαίσιο μια αμυντικής συμφωνίας που υπέγραψαν οι 2 χώρες εδώ και δεκάδες χρόνια ».
Ο Bachar al-Jaafari ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να εγκρίνει το σχέδιο του Βλαντιμίρ Πούτιν αναφορικά με το συριακό. Το πλάνο του Πούτιν έγκειται στο σχηματισμό μιας διεθνούς συμμαχίας που θα αποτελείται ομοίως από τη Συρία και Αραβικά Εμιράτα με σκοπό την εκρίζωση της τρομοκρατίας.Κατά την διάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας ο Bachar al-Jaafari άσκησε κριτική στον προσδιορισμό από τον Ban Ki-moon, των ενεργών τρομοκρατικών οργανώσεων στη Συρία ως «ένοπλων οργανώσεων που συνδέονται με οποιαδήποτε χώρα».Ο Τζαφάρι αναρωτήθηκε με δεικτικό τρόπο  «γιατί ένας τρομοκράτης καλείται τρομοκράτης όταν είναι ενεργός σε Γαλλία,Ισπανία,Μ Βρετανία ή στο Βέλγιο αλλά δεν χαρακτηρίζεται ως τρομοκράτης όταν δρα στη Συρία ;» IRIB 18.9.15
Έτοιμη να εξετάσει αίτημα της Συρίας για στρατιωτική δράση εναντίον ISIS δηλώνει η Ρωσία σύμφωνα με δημοσίευμα του  Sputnik.Η στρατιωτική συμμετοχή της Ρωσίας σε επιχειρήσεις για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία θα μπορούσε να συζητηθεί σε διμερή μορφή αν προκύψει ανάλογο αίτημα εκ μέρους της Δαμασκού ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σήμερα Παρασκευή.
«Αν υπάρχει ένα τέτοιο αίτημα, τότε ασφαλώς και  θα συζητηθεί και θα επανεξεταστεί στο πλαίσιο των διμερών επαφών και με  διμερή διάλογο. Αυτά  είναι δύσκολο να συζητηθούν υποθετικά « δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.
Είχε προηγηθεί δήλωση του σύριου ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση την Πέμπτη ότι ενδέχεται η Συρία να ζητήσει την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία για να πολεμήσουν την ISIS αν το κρίνει απαραίτητο.Αλλά και  ηγ προαναφερθείσα τοποθέστηση του σύριου πρέσβη στα Ηνωμένα Έθνη ότι η Ρωσία ασφαλώς και έχει κάθε δικαίωμα να διεξάγει αεροπορικές επιδρομές εναντίον της ISIS στο συριακό έδαφος. (Sputnik) 18.9.15

ΠΗΓΗ

+++