Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

"ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΙSIS ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣ- ΠΟΙΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΤΧΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΕΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ"


ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΟΤΙ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΠΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΡΙΑΣ !!!
ΕΝΝΟΕΙ ΤΟ ΙΡΑΚ; Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;Embedded image permalink


O εκπτρόσωπος τύπου της ρωσικής ορθόδοξης  εκκλησίας Vsevolod Tchapline δήλωσε :«H μάχη κατά της τρομοκρατίας είναι ένας ιερός πόλεμος και σήμερα η χώρα μας είναι ίσως αυτή που τη μάχεται πιο δραστήρια.»Υπενθυμίζει ότι η απόφαση της Ρωσίας είναι συμβατή με το Διεθνές Δίκαιο και τη νοοτροπία του λαού αλλά και το «ρόλο που η Ρωσία πάντα διαδραμάτισε στη Μέση Ανατολή».
Ο Πατριάρχης Κύριλλος επίσης και σε προσωπικό επίπεδο μετέφερε την την υποστήριξή του στα χτυπήματα. «Η Ρωσία έλαβε μια υπεύθυνη απόφαση χρησιμοποιώντας τις ένοπλες δυνάμεις της  για να υπερασπιστεί το συριακό λαό που χτυπήθηκε από τη δυστυχία».Τόνισε ότι προσεύχεται ώστε η  «τοπική διαμάχη να μην προσλάβει διαστάσεις μεγάλου πολέμου και η χρήση των όπλων να μην επιφέρει τον θάνατο πολιτών και όλο το προσωπικό των ρωσικών μονάδων  να επιστρέψει αβλαβές στις εστίες του».
H Ρωσία υλοποιώντας την εξαγγελία του προέδρου Πούτιν εχθές έπληξε επιτυχώς 8 στόχους της Daesh σε 20 πτήσεις μαχητικών στην Συρία.Αυτό γνωστοποίησε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας προσθέτοντας ότι δεν προσκλήθηκαν υλικές ζημιές σε αστικές υποδομές.
Την Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη μαχητικά ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν στοχευμένα και ακριβείας χτυπήματα σε 8 στόχους της Daesh στη Συρία. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 20 πτήσεις», ανακοίνωσε ο εκπτόσωπος τύπου του ρωσικού Υπ. Άμυνας Igor Konachenkov.
«Συνέπεια αυτών ήταν να πληγούν οπλισμός,αποθήκες καυσίμων και στρατιωτικού εξοπλισμού.Τα κέντρα συντονισμού της ISIS μέσα στα βουνά ολοσχερώς καταστράφηκαν» πρόσθεσε.
Νωρίτερα σήμερα η κρατική συριακή τηλεόραση ανέφερε ότι τουλάχιστον 7 ζώνες στοχεύθηκαν από τα χτυπήματα. Αυτές καταλαμβάνουν περιοχές γύρω από την Χομς και τη Χάμα που βρίσκεται στα 44 χλμ απόσταση σύμφωνα με αναφορές πολυάριθμων μίντια.Κάποιες πληροφορίες διατείνονται ότι τα ρωσικά αεροσκάφη  στόχευσαν και περιοχές που ελέγχονται από τον FSA την ένοπλη πτέρυγα της « συριακής αντιπολίτευσης ».RT 30/9/15
Κάποιες ώρες μετά το πράσινο φως από τη ρωσική γερουσία οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας που σταθμεύουν στη Συρία πραγματοποίησαν βομβαρδισμούς κατά του Ισλαμικού Κράτους. Η δέσμευση της Ρωσίας επιταχύνεται.
« Συριακά και ρωσικά αεροσκάφη οδήγησαν σήμερα πολλές επιδρομές σε Hama, Homs και Λαττάκεια »,επιβεβαίωσε πηγή ασφαλείας της Συρίας.Η ίδια επιβεβαίωσε αεροπορικές επιδρομές σε  Rastane και Talbissé.//player.vgtrk.com/iframe/video/id/1420823/sid/vesti/start_zoom/true/showZoomBtn/true/
Το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει πιο πριν ότι είχε ζητήσει την εξουσιοδότηση του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας,το υψηλό όργανο του Κοινοβουλίου για να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός της επικράτειας.Αυτή  έγκριση αποτελούσε  προυπόθεση ώστε ο Vladimir Poutine, ως αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων εξαπολύσει αυτήν την στρατιωτική επιχείρηση. france24


+++