Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

"ΗΠΑ ΚΑΙ Σ.ΑΡΑΒΙΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ"


ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ, Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΩΝ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ !!!
ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ;

514281-xristianos maxhths


Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν , αποφάσισαν από κοινού να εντείνουν την υποστήριξη προς την λεγόμενη μετριοπαθή συριακή αντιπολίτευση, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα .
Το Σάββατο, o  T. Κέρι έφτασε στη Σαουδική Αραβία έχοντας προς συζήτηση μια μεγάλη διεθνή ατζέντα, συμπεριλαμβανομένης της κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Μέση Ανατολή, και της κρίσης στην Συρία, με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της χώρας.
«Και οι δύο πλευρές τόνισαν την σπουδαία σημασία της κινητοποίησης της διεθνούς κοινότητας για την υποστήριξη αυτού του στόχου [σταθερότητα της Συρίας] ,επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για την αλλαγή εξουσίας, με την εκδίωξη του  νυν Προέδρου της χώρας, Μπασάρ  Αλ Άσαντ. Δεσμεύθηκαν επίσης να συνεχίσουν και να εντείνουν την υποστήριξη προς την αποκαλούμενη μετριοπαθή αντιπολίτευση της Συρίας , με κυριότερο το πολιτικό κομμάτι», αναφέρει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ .
Η ανακοίνωση προσθέτει επίσης ότι τόσο Κέρι , όσο και ο βασιλιάς Σαλμάν επαναβεβαίωσαν το στόχους  τους για την επίτευξη μιας ενοποιημένης, πλουραλιστικής και σταθερής Συρίας για όλους τους Σύριους.
Δύο χώρες σαν τις ΗΠΑ και την Σ.Αραβία «αποφάσισαν» το μέλλον της Συρίας χωρίς να λάβουν καθόλου υπ’ όψιν την γνώμη των ίδιων των Σύρων.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το κάνουν αυτό ούτε η τελευταία , αλλά επειδή τα πράγματα άλλαξαν και ο συριακός λαός ματώνει 5 χρόνια, καλό είναι να αναθεωρήσουν .
Ο λόγος έχει να κάνει με το παράδειγμα του Ιράκ και της Λιβύης , στις οποίες βασιλεύει το χάος και το «κακό», μετά την αποχώρηση των δυνάμεων της «ελευθερίας» .
Η Συρία είναι ήδη βυθισμένη σε εμφύλιο πόλεμο από το 2011, με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και των ισλαμιστικών τρομοκρατικών ομάδων, όπως το Ισλαμικό Κράτος και το μέτωπο Nusra Front .
Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ISIL στην Συρία, χωρίς την έγκριση από την Δαμασκό από το 2014, απαιτώντας συνεχώς την παραίτηση του Άσαντ , χωρίς  όμως να ερωτηθεί ο συριακός λαός. Όσο για τους Σαουδάραβες, είναι σε όλους γνωστό ότι  αυτοί  είναι οι κύριοι οικονομικοί σπόνσορες των ισλαμιστών του ISIS.
Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης » στην Συρία και των τρομοκρατικών ομάδων του ισλαμικού στρατού .
 
+++