Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

"Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΣΕ 1250 ΦΟΡΤΗΓΑ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ"ΠΟΥΤΙΝ: ΠΡΩΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ !!!
Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ !!!

Hilera de camiones bloqueados en la frontera entre Georgia y Rusia, 26 de noviembre de 2015.

Τη Δευτέρα η Τουρκία υποχρέωσε τα ρωσικά πλοία που ήθελαν να περάσουν από το Βόσπορο να περιμένουν αρκετές ώρες σύμφωνα με μάρτυρες.Την Κυρική ο πρόεδρος Vladimir Poutine επέβαλε τιμωρίες οικονομικού τύπου στην Τουρκία ενώ νωρίτερα χαρακτήρισε ως πισώπλατη μαχαιριά την κατάρριψη του Su-24.sputniknews
Δεκάδες ρωσικά πλοία συνωστίζονται στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας στα στενά του Βοσπόρου σύμφωνα με μάρτυρες από την Κωνσταντινούπολη. Η τουρική πλευρά από την Κυριακή 30 Νοέμβρη άρχισε να δημιουργεί δυσκολίες στη διέλευση των ρωσικών πλοίων από τα στενά.Τα εξενάγκασε να περιμένουν ατέλειωτες ώρες την άδεια διέλευσης.Τώρα ακόμη η κατάσταση παραμένει τεταμένη.Το Διεθνές Δίκαιο δεν δίνει στην Τουρκία το δικαίωμα να μπλοκάρει τα Στενά αυτοβούλως. Μόνο μια επίσημη έναρξη πολέμου θα μπορούσε να δικαιολογεί  ένα τέτοιο βήμα από πλευράς Άγκυρας ή απειλή πολέμου και αφού πρώτα ενημερώδσει τον ΟΗΕ..Ο  Dmitri Peskov αποκάλεσε ένα τέτοιο σενάριο αποκαλυπτικό κι έξορκισε να μην το διανοηθούν. news-front.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα ρωσικά πλοία δεν γνωρίζουν προβλήματα στη διελευση από Βόσπορο και Δαρδανέλια  αν και η συνάντηση με τα τουρκικά υποβρύχια γίνεται υπό συνθήκες μεγάλης κίνησης.Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη κίνηση πλοίων αλλά όχι αποκλεισμός.
 Την ίδια στιγμή  1250 φορτηγά με τουρκικά προιόντα είναι μπλοκαρισμένα στην είσοδο της Ρωσίας στα σύνορα ανακοινώνει η Ένωση των Διεθνών Μεταφορών της Τουρκίας. "Η Ρωσία δεν έδωσε την άδεια τις 4 τελευταίες ημέρες να εισέλθουν τούρκοι ή να μεταφερθούν τούρκικα προιόντα στη Ρωσία" , δήλωσε τη Δευετέρα ο Γ Διευθυντής της τουρκικής Ένωσης UND Fatih Sener στο Reuters. Ο Διευθυντής της Ένωσης UND μετέφερε ότι πλέον δεν επιτρέπεται η διέλευση επί ρωσικού εδάφους τουρκικών εμπορευμάτων ούτε εξουσιοδοτείται η εκφόρτωσή τους στα τελωνεία.


O ίδιος τόνισε ότι η Ρωσία δεν επιτρέπει ούτε την διέλευση ούτε των φορτηγών από Ρουμανία,Βουλγαρία,Μολδαβία,Καζακστάν που μεταφέρουν τούρκικα προιόντα.hispantv Κυριακή και Δευτέρα τα ρωσικά πλοία παραμένουν αποκλεισμένα από τα Στενά του Βοσπόρου.Η Τουρκία επιχειρεί έτσι ν΄αποκόψει το ρωσικό στόλο της Μάυρης Θάλασσας της Σεβαστούπολης από την Μεσόγειο. »Σύμφωνα με το σύστημα ελέγχου της ναυσιπλοοίας AIS μόνο τουρκικά σκάφη κινούνται κατά μήκος Βοσπόρου Δαρδανελίων « , γράφει το Infowars την Κυριακή.Η κατάσταση σύμφωνα με το ίδιο σύστημα παρακολούθησης παραμένει ανάλογη και τη Δευτέρα.Τα Δαρδανέλια δεν έχουν κίνηση και πολλά πλοία έχουν μαζευθεί κι από τις δύο πλευρές.marinetraffic
 Το  CNN είχε αναφέρει ότι η Τουρκία μπορεί να μπλοκάρει την κίνηση των ρωσικών πλοίων για τα Δαρδανέλια και τα στενά του Βοσπόρου , γράφει το Infowars. Σύμφωνα με τον Spoutnik «μια μονομερής τουρκική απαγόρευση της διέλευσης των στενών για τα ρωσικά πλοία είναι απίθανη γιατί παραβιάζει το διεθνές δίκαιο ».
Όλα ξεκίνησαν όταν η Τουρκία ακολουθώντας τη γραμμή του Ισλαμικού Κράτους που ανατίναξε το ρωσικό πολιτικό αεροσκάφος στο Σινά κατέρριψε με F-16 της ένα ρωσικό Sukhoi Su-24 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 2 ρώσοι στρατιωτικοί ο ένας πιλοτος κι ένας που συμμετείχε στη διάσωση.

http://dimpenews.com/ 

+++