Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

"ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΡΩΣΙΑ-ΙΡΑΝ, ΕΝΩ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΩΠΟΥ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ"


ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΡΩΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ...
Υ.Γ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ: ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΣΑΝ ΣΗΜΑΔΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΣΙΠΡΑ !!!

kasim_suleymani_putinle_gorustu_1450271137_9608

Έκπληξη και ανησυχία προκαλεί στην Άγκυρα η είδηση ότι αυτές τις μέρες ο αρχηγός των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης και της Ταξιαρχίας της Ιερουσαλήμ, αντιστράτηγος Kasım Süleyman, βρέθηκε στην Μόσχα που είχε μυστικές συνομιλίες με τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν.
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ που επικαλούνται το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars, το δεξί χέρι του θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλι Χαμενεΐ, ο αντιστράτηγος Kasım Süleyman ήταν στην Μόσχα και είχε επαφές υψηλού επιπέδου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαδιμήρ Πούτιν και με ανώτατους επιτελείς του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.
Ο Ιρανός αντιστράτηγος έμεινε τρεις ολόκληρες μέρες στην Μόσχα και όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι το θέμα των συζητήσεων του με την ρωσική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα έπρεπε να ήταν ο πόλεμος στην Συρία και οι τελευταίες εξελίξεις με την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ρωσίας.
Ο Ιρανός αντιστράτηγος εκτός των άλλων είδε και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, τον Sergey Ryabkov, με τον οποίο συζήτησαν όπως αναφέρεται την άμεση πολιτική συνεργασία των δυο χωρών.
Εκείνο που επισημαίνουν με ανησυχία τα τουρκικά ΜΜΕ είναι ότι πολύ πιθανό κάτι ετοιμάζουν από κοινού οι δυο χώρες, Ρωσία και Ιράν στην Συρία, που σίγουρα θα έχει επιπτώσεις και στην Τουρκία άγνωστες προς το παρών.
Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ μια γιγάντια στρατιωτική επιχείρηση είναι σε φάση τελικής προετοιμασίας από τους Ρώσους μαζί με τον συριακό στρατό, για την κατάληψη όλης της περιοχής από τις ακτές της Μεσογείου μέχρι τον Ευφράτη ποταμό συμπεριλαμβανόμενου και της στρατηγικής σημασίας πόλη Cerablus στα σύνορα με την Τουρκία.
Σημειωτέον ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτολγου διαμήνυσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα να μπει στην Cerablus πλην του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού και αυτό είναι κόκκινη γραμμή για την Τουρκία.


xarthis 


Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Sergey Şoygu, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα προχωρήσει σε συνεργασία με τον συριακό στρατό και τους άλλους συμμάχους την στην Συρία σε πρώτη φάση sτο ξεκαθάρισμα όλων των Τζιχαντιστών από τις ακτές της Μεσογείου μέχρι τον Ευφράτη ποταμό. Τις δηλώσεις αυτές του Ρώσου υπουργού Άμυνας επιβεβαίωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIB ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Δούμας, Vladimir Komoyedov.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, σε πρώτη φάση θα πρέπει να γίνει ένα ολοκληρωτικό ξεκαθάρισμα μέχρι τον Ευφράτη ποταμό και στην συνέχεια θα επιδιωχτεί η επαφή με τις κουρδικές δυνάμεις και  με τα σύνορα του Ιράκ και η συνεργασία με τις ιρακινές δυνάμεις στον πόλεμο κατά των Τζιχαντιστών και των συνεργατών τους.
Ο στόχος είναι στην αρχή να καταλειφθεί όλη η περιοχή πέριξ της πόλης του Χαλεπιού και στην συνέχεια να προωθηθούν οι ρωσικές δυνάμεις στον δρόμο 90 χιλιομέτρων από το Χαλέπι μέχρι την πόλη του Cerablus που είναι υπό την κατοχή των Τζιχαντιστών στα σύνορα με την Τουρκία.
Ήδη όπως υποστηρίζουν πολλοί Τούρκοι αναλυτές διαγράφεται ξεκάθαρα ένα μέτωπο πολύ πιθανής χερσαίας σύγκρουσης μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και της Τουρκίας. Ίδωμέν!

ΠΗΓΗ

+++