Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016

"ΣΥΡΙΑ: Η ΑΝΑΚΩΧΗ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ"ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΒΑ !!!


CcnPodFXEAEUOv9


Aνεξάρτητα από τη διακοπή των εχθροπραξιών —που δεν αφορά Al-Qaïda, και Daesh— η άφιξη των τζιχαντιστών και η διοχέτευση των όπλων στη Συρία συνεχίζεται κανονικά.
Αναφέρεται ότι ότι πολλοί χιλιάδες άνδρες μπήκαν έπειτα από την αρχή της διακοπής των συρράξεων από τα τουρκικά σύνορα.
Η Ελλάδα από την πλευρά της συνέλαβε  την 1η Μάρτη 2016 ένα cargo υπό σημαία Τόγκο το Trader. Προερχόμενο το πλοίο από την Τουρκία μετέφερε κοντέινερ που περιεέιχαν όπλα για τις ένοπλες οργανώσεις στη Συρία.Επί του παρόντος το πλοίο ελλιμενίζεται στο λιμάνι των Χανίων στο νησί της Κρήτης. 02/03/2016 voltairenet

arton190561-31c17

Παράλληλα η Ρωσία από την πλευρά της δια της εκπροσώπου τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών της Maria Zakharova, επισημαίνει ότι κατά την διάρκεια των 3 πρώτων ημερών της ανακωχής ο συνολικός αριθμός των τοπικών ειρηνευτικών συμφωνιών αυξήθηκεσε 38.Κατά την διάρκεια της ίδιας περιόδου αναφέρονται 31 παραβιάσεις της εκεχειρίας.Η ομάδα επανασυμφιλίωσης των ΗΠΑ που εδρεύεει στο Αμμάν της Ιορδανίας έδωσε τις σχετικές πληροφορίες.
Eξάλλου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι κατέγραψε 14 παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Συρία κατά το τελευταίο 24 ωρο.Σύμφωνα με το Κέντρο συντονισμού της Ρωσίας περισσότερες από 30 κοινότητες και δήμοι της επαρχίας της Χάμα αποδέχθηκαν την επανασυμφιλίωση.

ΠΗΓΗ
+++