Σάββατο, 2 Απριλίου 2016

"ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ - ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ"ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΙΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥ !!!


12939121_916581695128174_1994427219_n


ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΘΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΩΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΟ ...
ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΩΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ... 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ DIMPENEWS

Η διαμάχη που ξέσπασε στην γραμμή του μετώπου μεταξύ Aρμενίας-Azerbaïdjan για το nagorno -Karabagh είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 12 αζέρων στρατιωτών και την κατάρριψη ενός ελικοπτέρου του Azerbaïdjan σύμφωνα με ανακοινωθέν που εξέδωσε το Υπουργείο Άμυνας του Azerbaïdjan.Το Υπουργείο αναφέρει με το ανακοινωθέν του ότι κατέστρεψε 6 τανκ των αρμνενίων και 15 θέσεις του πυροβολικού.cumhuriyet washingtonpost
Tη νύχτα του Σαββάτου της 2ας Απριλίου 2016 ξέσπασαν εχθροπραξίες στην γραμμή επαφής του Haut-Karabagh, μεταξύ του στρατού του Αζερμπαιστάν και των δυνάμεων της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του nagorno -Karabagh που κατά πλειοψηφίαν κατοικείται από αρμένιους. Πρόκειται για μια άυξηση της βίας που δεν ήταν τόσο αναμενόμενη και που υπάρχουν φόβοι ότι ενδέχεται να κλιμακωθεί. σε αυτήν την παγωμένη διαμάχη στο νότο του Καυκάσου.


Σύμφωνα με την υπηρεσία τύπου του στρατού του Καραμπάχ ο αρμενικός στρατός σκότωσε 40 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων του . Azerbaïdjan κατάρριψε 2 ελικόπτερα κατέστρεψε 3 τανκ και ,3 drone БТР.Οι μάχες είναι πολύ βίαιες και συνεχίζονται στην πρώτη γραμμή με κατεύθυνση το Martakert.Δεν δίνονται στοιχεία για τις απώλειες της πλευράς των αρμενίων και τονίζεται ότι ο αντίπαλος χτύπησε αστικές ζώνες.Η αντίθετη πλευρά υποβαθμίζει τις απώλειές της αν και παραδέχεται κάποιες από αυτές.
Παράλληλα η αρμενική πλευρά μεταδίδει φωτογραφίες από τραυματισμένα παιδιά από τις αστικές ζώνες που έπληξαν οι Αζέροι από το Ιατρικό Κέντρο  Stepanakert 


timthumb (1)

timthumb (2)


Και οι 2 πλευρές μιλούν για βαριές απώλειες από τις μάχες. Στις μάχες που ξέσπασαν Παρασκευή προς Σάββατο τη νύχτα ενεπλάκησαν τανκ πυροβολικό αεροπορία.Σοβαρές μάχες ήταν σ΄εξέλιξη το Σάββατο το πρωί.Οι δύο πλευρές τόσο το Azerbaïdjan από τη μια όσο και η Αρμενία με τις αρχές του  nagorno -Karabagh από την άλλη επιρρίπτουν εκατέρωθεν την ευθύνη. Azerbaïdjan και Αρμενία επιδίδονται σε κούρσα ανταγωνιστική εξοπλισμών.
Οι μάχες της τελευταίας νύχτας είναι οι πιο βίαιες που γνώρισε το nagornoKarabagh μετά την κατάπαυση του πυρός το  1994.Αυτή η μικρή περιοχή κατοικείται από 150 000 έχει ανακηρύξει την ανεξαρτησία της αλλά δεν έιναι αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα.Μετά τον πόλεμο του 1988-1994 οι αρμένιοι κατόρθωσαν να την αποσπάσουν από το Αζερμπαϊτζάν.
Αυτή την εβδομάδα οι πρόεδροι της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν ήταν στην Washington, λιγότερο για να μιλήσουν για την πυρηνική ασφάλεια και περισσότερο για ν΄αναπτύξουν και να υπερασπιστούν τις θέσεις τους. στον φάκελο Karabakh.
Άμεση ήταν η αντίδραση του ρώσου προέδρου Vladimir Poutine στις 2 Απρίλη που κάλεσε  σε μια «άμεση κατάπαυση του πυρός  » και «να επιδειχθεί αυτοσυγκράτηση για την αποφυγή και νέων θυμάτων »,ενώ οι 2 πλευρές ανέφεραν αυτό το Σάββατο ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται στις περιοχές  « KhojavendFizuliκαι AgdereTerterAgdam ».Οι υπουργοί εξωτερικών και άμυνας της Ρωσίας . Sergueï Lavrov, και Sergueï Choïgou, τηλεφώνησαν στους ομολόγους τους στις 2 χώρες για να επιτευχθεί αποκλιμάκωση της έντασης.    AFP rfi
Πηγή από το Υπ.Άμυνας της αρμενικής πλευράς ανέφερε ότι στην αρχή του απογεύματος η κατάσταση στα σύνορα είναι σχετικά ήρεμη.Κατά μήκος των συνόρων και στις τάξεις του εχθρού υπάρχει μεγάλος αριθμός πτωμάτων.Αναφέρει ότι τη νύχτα ο αντίπαλος πραγματοποίησε μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας προσδοκώντας να ενσπείρει τον πανικό και ότι επωφελούμενος θα καταλάμβανε θέσεις.Κάποια αποτελέσματα είχε αλλά ήταν βραχυπρόθεσμα. Ο στρατός του Ναγκόρνο Καραμπάχ γρήγορα ανασυντάχθηκε και αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση και ν΄ανακαταλάβει τις θέσεις. Από αρμενικής πλευράς επίσης γνωστοποιήθηκε ότι σκοτώθηκε 1 παιδί και τραυματίστηκαν 2 άλλα ενώ στο  Ιατρικό Κέντρο Stepanakert έχουν διακομισθεί και 4 ακόμη ενήλικοι που φέρουν τραύματα από σφαίρες.Η κατάστασή τους δεν είναι σοβαρή.

Το RT δημοσιοποιεί βίντεο που παρουσιάζει πολεμικό υλικό και τανκ να μεταφέρονται στα σύνορα Αρμενίας και Azerbaïdjan στο  Haut-Karabagh, καθώς οι ανταλλαγές πυρών και οβίδων τη νύχτα της 1ης προς 2α Απρίλη ήταν έντονες.
Το ένα ελικόπτερο που καταρρίφθηκε των Αζέρων  ήταν MI-24.
Ο πρόεδρος της Αρμενίας ο Serge Sargsian, ως αντίδραση στην κατάσταση στο Haut-Karabagh, συγκάλεσε σε σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ .Το συμβούλιο της Άμυνας της διαΚαυκασιανής Δημοκρατίας θα συγκληθεί το βράδυ της 2 ας Απριλίου ανακοίνωσε η αρμενική προεδρία.
πηγη
+++