Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

"ΠΙΘΑΝΟ BREXIT ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ"


ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε !!!Η βρετανική πρωτεύουσα παραδοσιακά αποτελεί το καταφύγιο τηε παραδοσιακής ελληνικής ελίτ, του εφοπλιστικού κόσμου αλλά και των νεόπλουτων που έσπευσαν να αποκτήσουν εδώ περιουσίες.
Ολοι αυτοί οι εκλεκτοί συμπολίτες μας κατάφεραν να αποφύγουν τον κίνδυνο του Grexit αλλά αίφνης βρίσκονται αντεμέτωποι με το Brexit και ένα μέλλον που μοιάζει άγνωστος πλανήτης όσο και το μέλλον της Ελλάδας.
Ο σκληρός Σόιμπλε ήταν κάθετος σ΄αυτό:
Oποιαδήποτε ψήφος στη Βρετανία υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα σημάνει την αποχώρησή της από την ΕΕ και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώστε ενδεχομένως το Λονδίνο να επαναδιαπραγματευτεί τη θέση του στους κόλπους της Ένωσης, διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Αυτή είναι η μοναδική συμφωνία στο τραπέζι» τόνισε ο Σόιμπλε σε ομιλία που εκφώνησε σε συνέδριο στην Φρανκφούρτη.
«Μια ψήφος υπέρ της “εξόδου” δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί… για να πάρουν μια καλύτερη συμφωνία».
«Εάν η Βρετανία ψηφίσει υπέρ της παραμονής, αυτή η συμφωνία θα εφαρμοστεί αμέσως. Εάν ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης, τότε η διαδικασία για την έξοδο της χώρας ξεκινά».
“Συνέχεια” στις απειλές του Σόιμπλε δίνουν τα γερμανικά κεφάλαια: Γερμανικές εταιρείες αποσύρουν μέρος των κεφαλαίων τους, υπό το φόβο ενός ενδεχόμενου Brexit, το οποίο θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην εγχώρια, στην ευρωπαϊκή, αλλά και στην παγκόσμια οικονομία.
Ο περιορισμός των γερμανικών επενδυτικών κεφαλαίων στη Βρετανία αγγίζει το 6% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, πέφτοντας στα 4,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Bundesbank, ενώ στη διάρκεια του 2015 είχε καταγραφεί κάθετη πτώση της τάξης του 40%.
«Μια έξοδος της Βρετανίας σημαίνει αβεβαιότητα για τις γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην χώρα» δήλωσε ο Μάρκους Κέρμπερ, γενικός διευθυντής της BDI Federation.

«Οι εταιρείες αντιδρούν σε αυτό, καθυστερούν ή μειώνουν τις επενδύσεις τους»πρόσθεσε, περιγράφοντας το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί, αλλά και τους φόβους για ένα πιθανό Brexit.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου, η αβεβαιότητα θα διαρκέσει τουλάχιστον για μία περίοδο δύο ετών!
Aντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η ελληνική παροικία του Λονδίνου δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη στην προοπτική ενός BREXIT. Aίφνης οι άνθρωποι μπορεί να μην έχουν μαντήλι να κλάψουν σαν άστεγοι στην οδό Σταδίου-Αthens Greece-Βαλκάνια…
ΠΗΓΗ
+++