Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ:"ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΥΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ RAQQA ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ - ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε - ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΗΝ Ε.Ε"


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε...
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΛΕΟΝ !!!ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ RAQQA ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΟΙΚΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ, ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ Ε,Ε ...
ΔΗΛΑΔΗ ΟΣΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΝ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΘΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ...
ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ Η ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΚΡΥΦΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΘΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΟΙ ΣΚΑΝΔΥΝΑΥΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥΣ ...
Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΙΣΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΟΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε ...
ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΓΑΛΛΟΦΩΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΙΟΥ:

« COM (2016) 279 final. – Πρόταση διακανονισμού του Ευρωκοινοβουλίου και του Συμβουλίου τροποποιώντας τον κανονισμό  (CE) n° 539/2001 καθορίζοντας τη λίστα των τρίτων χωρών των οποίων οι υπήκοοι υποβάλονται στην υποχρέωση της visa για να διασχίσουν τα εξωτερικά σύνορα των κρατών μελών και η λίστα αυτών των οποίων οι υπήκοοι εξαιρούνται από αυτήν την υποχρέωση (Tουρκία). » (Radiovl.fr 20/5/16 turquie-news)
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗ "ΣΥΜΜΑΧΙΑ" ΠΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ:
Πετάχθηκαν προκηρύξεις στην Raqqa από τη διεθνή συμμαχία που διευθύνουν οι ΗΠΑ που προειδοποιούν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν και να εκκενώσουν την πόλη που ελέγχει η Daech.
Η αντιτζιχαντιστική συμμαχία των ΗΠΑ για πρώτη φορά με προκηρύξεις ζητάει από τους κατοίκους της Raqa να εγκαταλείψουν το προπύργιο της Daech στη Συρία ανέφερε την Παρασκευή ένας ακτιβιστής μιας ΜΚΟ. « Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αεροσκάφη της συμμαχίας πετούν προκηρύξεις στην Raqqa, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που απευθύνονται στους κατοίκους για να τους ζητήσουν να φύγουν», ανέφερε ο Abou Mohammad, ένα ς θεμελιωτής του groupe Raqqa is Being Slaughtered Silently (« Raqqa est massacrée en silence »). Σύμφωνα με τον ίδιο αυτές οι προκηρύξεις απευθύνονται γενικά στους τζιχαντιστές για να τους πουν ότι «το τέλος τους είναι κοντά».

Captdhusdh
Το groupe του Abou Mohammad δημοσιέυσε στους λογαρισμούς του σε Facebook και  Twitter μια εικόνα που παρουσιάζεται ως την προκήρυξη.« Η στιγμή που περιμένατε έφθασε.Ήρθε η ώρα να εγκαταλείψετε την Raqqa », αναφέρεται πάνω στην εικόνα που δείχνει κατοίκους, 3 άνδρες μ΄ ένα σακίδιο στην πλάτη, μια γυναίκα με μαντήλα και ένα παιδί, να φεύγουν από την ερειπωμένη πόλη (μαυρόασπρο σχέδιο) προς μια καταπράσινη εξοχή, αφήνοντας πίσω τους νεκρούς τζιχαντιστές.
Η Daech «αναμειγνύεται στους πολίτες και τους χρησιμοποιεί ως ανθρώπινες ασπίδες», εξηγεί ο Abou Mohammad για να δικαιολογήσει  τα prospectus. « Από την αρχή της εκστρατείας του βομβαρδισμού της συμμαχίας οι μαχητές της άρχισαν να κρύβονται ανάμεσα στους πολίτες. »
 «Είναι η πρώτη φορά που οι κάτοικοι της  Raqqa παρακλήθηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη ville » από τη συμμαχία συμμαχία αναφέρει και το φιλοαντιπολιτευόμενο OSDH, και τονίζει ότι «αυτές οι προκηρύξεις  είναι μέρος της καμπάνιας προπαγάνδας κατά της Daech ». Σύμφωνα με την ίδια πηγή « κυκλοφορούν πληροφορίες σχετικά με το γεγονός ότι οι κουρδικές δυνάμεις προετοιμάζουν μια επιχείρηση κατά της Daech στη Raqqa με την υποστήριξη της διεθνούς συμμαχίας».«Για ν΄ ανακτηθεί η  Raqqa απαιτείται μια τεράστια λογισμική προετοιμασία και λαική υποστήριξη»,είπε.
Οι συροκουρδικές δυνάμεις θεωρούνται  από την Washington ως ένας αδύναμος σύμμαχος για να πολεμήσει στο έδαφος τους τζιχαντιστές.Όλα δείχνουν ότι οδεύουμε σε μαι εκτεταμένη επιχείρηση της συμαμχίας κατά της Daesh στη Ράκα. AFP 20.5.16

13265925_964952843602046_5904145532346508085_n
Παράλληλα από υλικό που διοχετεύουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις SDF που αποτελούνται κυρίως από κουρδικό στοιχείο φαίνεται να κινητοποιούν δυνάμεις για να υποστηρίξουν από εδάφους την επίθεση της συμμαχίας των αμερικανών.

13240046_964952870268710_3783865411991128807_n
Πριν από λίγο η ακτιβιστική φιλοαντιπολιτευόμενη οργάνωση Raqqa is Being Slaughtered Silently ανακοινώνει στο twitter της ότι αεροπλάνα της συμμαχίας πετούν πάνω από την Raqqa και τη στοχεύουν με πολλές επιδρομές.
ΠΗΓΗ
+++