Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

"ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ DB ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ BANKO SANTΑDER ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΑ STESS TEST "


ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ http://anargyros61.blogspot.gr/2016/06/blog-post_89.html ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΚΥΘΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 16/6 ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε... 
Ο ΕΝΤΟΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΠΑΜΑ-ΚΛΙΝΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΕΧΟΥΝ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ DB ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ BANKO SANTADER ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ STESS TEST, ΗΤΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ !!!

"Είμαι μαζί της"- Υπέρ της υποψηφιότητας Κλίντον ο Ομπάμα


H Deutsche Bank είναι η τράπεζα που ενέχει τους μεγαλύτερους κινδύνους όσον αφορά το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που επικαλείται η Wall Street Journal.

«Από τις παγκόσμια συστημικά σημαντικές τράπεζες (globally systemically important banks, G-SIBs), η Deutsche Bank φαίνεται να έχει τη μεγαλύτερη συμβολή σε συστημικούς κινδύνους, ακολουθούμενη από την HSBC και τη Credit Suisse», αναφέρει το ΔΝΤ στο Πρόγραμμα Αξιολόγησης του Χρηματοπιστωτικού Τομέα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η αναφορά αυτή του ΔΝΤ ήρθε αμέσως μετά την ανακοίνωση από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) ότι η Deutsche Bank και η ισπανική Banco Santander ήταν οι μόνες από τις 33 τράπεζες που απέτυχαν στον τελικό γύρο της «άσκησης αντοχής» (stress test) που πραγματοποίησε για να εκτιμήσει τις επιδόσεις τους σε μία ενδεχόμενη νέα χρηματοπιστωτική κρίση.

Το ΔΝΤ σημείωσε ακόμη ότι το γερμανικό τραπεζικό σύστημα αποτελεί περισσότερο έναν κίνδυνο μετάδοσης στο εξωτερικό (ενός σοκ) παρά στο εσωτερικό της Γερμανίας. «Ειδικότερα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ έχουν τον υψηλότερο βαθμό επιπτώσεων στο εξωτερικό, με βάση το μέσο ποσοστό απώλειας κεφαλαίων άλλων τραπεζικών συστημάτων εξ αιτίας ενός σοκ στον τραπεζικό τομέα τους», αναφέρει το ΔΝΤ.

Η σημασία της Deutsche Bank υπογραμμίζει την ανάγκη για διαχείριση των κινδύνων, εντατική εποπτεία και παρακολούθηση των διασυνοριακών εκθέσεων, καθώς και την ικανότητα των παγκόσμια συστημικών τραπεζών να μεταβαίνουν σε νέα καθεστώτα εξυγίανσης και εκκαθάρισης, σημειώνει το ΔΝΤ.

πηγη

+++