Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: "ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ"


Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ !!!

Τουρκία: Φήμες για νέα απόπειρα πραξικοπήματος μέσα στη νύχτα

Συναγερμός σήμανε στις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ ισχυρές δυνάμεις περικύκλωσαν τη βάση του Ιντσιρλίκ.
Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 7.000 στρατιώτες μαζί με άρματα μάχης περικύκλωσαν τη βάση όπου εκτός από τουρκικές δυνάμεις, σταθμεύουν Αμερικανοί και Γερμανοί που επιχειρούν κατά του ISIS στη Συρία και το Ιράκ. 
Τον συναγερμό για επικείμενο πραξικόπημα σήμανε η αστυνομική διεύθυνση των Αδάνων και άμεσα υπήρξε κινητοποίηση των απαιτούμενων δυνάμεων. Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις πάντως, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Μουράτ Τσελίκ, ανήρτησε δήλωσή του στα social media, με την οποία έκανε λόγο για επιχείρηση ρουτίνας και όχι για νέα απόπειρα πραξικοπήματος. 
Η περικύκλωση της βάσης του Ιντσιρλίκ προκαλεί διάφορες αναγνώσεις  καθώς από εκεί θα ξεκινησει σήμερα η επίσκεψη του αρχηγού του αμερικανικού στρατού,  ο οποίος επισκέπτεται την Τουρκία. Τις προηγούμενες ημέρες ο Ταγίπ Ερντογάν είχε κατηγορήσει ευθέως τις ΗΠΑ ότι προστατεύουν τον Φετουλάχ Γκιουλέν και ζήτησε ξανά και ξανά την έκδοσή του στην Άγκυρα καθώς τον "φωτογραφίζει" ως τον υποκινητή του πραξικοπήματος. 

ΠΗΓΗ

+++