Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

"ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ" (ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΚΟΜΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑ)


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο ΚΥΘΗΡΙΟΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο πραξικοπηματοσ στην τουρκια

Μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία τα blogs όπως είναι φυσικό έχουν οργιάσει με αναλύσεις για τους λόγους και τους υποκινητές του πραξικοπήματος. Ακούμε πληθώρα απόψεων, όπως πχ ότι ο Ερντογάν ξέφυγε από την επιρροή της νέας τάξης πραγμάτων, οπότε αυτή προσπαθεί να τον ανατρέψει (πχ Γρυπαίος ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ «NO BORDER» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ), έως την άποψη ότι το πραξικόπημα ήταν σχεδιασμένο από τον Ερντογάν για να κερδίσει την υποστήριξη του Τουρκικού λαού (Καλόγερος).  
Σε αυτό το άρθρο θα παραθέσω μια άλλη άποψη η οποία σε γενικές γραμμές συγκλίνει με αυτή του γέροντα (Καλόγερος).           
Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την άποψη, όπως είναι γνωστό οι Τούρκοι εδώ και χρόνια ζητάνε μερίδιο από τα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου που υπάρχουν στην ΝΑ Μεσόγειο στην περιοχή μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου, Ισραήλ, Κύπρου και Τουρκίας.
 Δυστυχώς όμως για την Τουρκία το Καστελόριζο και κάποια άλλα νησιά τριγύρω στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά τους και δίνουν όλο το κρίσιμο κομμάτι της ΑΟΖ στην Ελλάδα. 
Μιά επιλογή λοιπόν της Τουρκίας είναι να κάνει μια επίθεση και να καταλάβει αυτά τα νησιά. 
Αυτή όμως η επιλογή είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί από μια εκλεγμένη και δημοκρατική κυβέρνηση όπως αυτή του Ερντογάν δεδομένου ότι μετά την επίθεση θα έχει να αντιμετωπίσει πλήθος προβλημάτων διεθνούς νομιμότητας από ΟΗΕ, διεθνή δικαστήρια, ΝΑΤΟ. Μια λύση σε αυτό το πρόβλημα λοιπόν θα ήταν η εξής: Γίνεται ελεγχόμενο από τον Ερντογάν πραξικόπημα στην Τουρκία και η στρατιωτική κυβέρνηση αναλαμβάνει να κάνει την "βρώμικη δουλειά", την κατάληψη δηλαδή του Καστελόριζου και των άλλων Ελληνικών νησιών (οι πληροφορίες μου λένε ότι αυτό είχε προγραμματιστεί για τον Αύγουστο). 
Όταν λοιπόν αυτά τα νησιά θα ήταν πια αναπόσπαστο μέρος της Τουρκίας, ο Ερντογάν (ο οποίος θα είχε στο μεταξύ καταφύγει πχ σε κάποια άλλη χώρα), κάνει ένα "αντι-πραξικόπημα" και γυρίζει θριαμβευτής στην Τουρκία. 
Η διεθνής νομιμότητα της Τουρκίας επανέρχεται, αλλά de facto τα νησιά αυτά (άρα και η ΑΟΖ) θα αποτελούνε πια αναπόσπαστο κομμάτι της Τουρκίας. Επίσης όλος ο λαός  θα είναι πια με το μέρος του Ερντογάν και έτσι θα μπορέσει να αλλάξει το σύνταγμα και να πραγματοποιήσει το όνειρό του να γίνει δηλαδή ο απόλυτος "σουλτάνος" της Τουρκίας. 
Τι πήγε στραβά τώρα στην όλη ιστορία; 
Το πιθανότερο είναι ότι κάποιοι ενημέρωσαν τους πραξικοπηματίες ότι είναι "αναλώσιμοι" στο όλο σχέδιο και έτσι κάποιοι στρατηγοί έκαναν την τελευταία στιγμή στροφή 180 μοιρών και το σχέδιο ακυρώθηκε. 
Ίσως να είναι και αυτό που λέει ο Γέροντας (Καλόγερος) ότι ο Θεός δίνει συνέχεια αναβολές και "μεταθέτει χρονικά και συνεχώς το ποθούμενο". Πάντως σύμφωνα με τις πηγές μου τώρα πια με διαλυμένο το στρατό της είναι πολύ δύσκολο για την Τουρκία να χτυπήσει κάποια νησιά της Ελλάδας !!!

ΣΧΟΛΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΥ
ΜΗΠΩΣ ΤΑ 14 ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ, ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΩΣ ΑΝΩ ΣΕΝΑΡΙΟ;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΥΤΟ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ !!!!


+++