Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

"ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ"ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ !!!
<<Η ανώτατη διοίκηση του ισραηλινού στρατού εξετάζει πολλά εναλλακτικά σενάρια εκτάκτου  ανάγκης, στο πλαίσιο της πολεμικής προετοιμασίας για τον επόμενο επερχόμενο πόλεμο του Ισραήλ, αναφέρει ο ισραηλινός τύπος.
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την μεγάλη διακλαδική άσκηση η οποία  αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, θα εκτελεσθεί  σύμφωνα με τα «νέα στοιχεία», προσομοίωση σεναρίων ενός ολοκληρωτικού πολέμου στην Μέση Ανατολή.
Τα σενάρια του ισραηλινού γενικού επιτελείου  περιλαμβάνουν μια ολομέτωπη επίθεση σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα, δηλαδή από την Γάζα, το Λίβανο, την συριακή πλευρά του  Γκολάν και το Ιράν.
Οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί επιτελείς έχουν τις πληροφορίες τους με αφορμή το συριακό ζήτημα στο οποίο ενδεχομένως διαβλέπουν ενεργή συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας , λόγω  της ισχυρής πολεμικής παρουσίας ενός τακτικού στρατού από την Χεζμπολάχ.
Οι σιιτική ένοπλη δύναμη έχει μετατραπεί από μια εξοπλισμένη παραστρατιωτική οργάνωση που ήταν  , σε τακτική στρατιωτική δύναμη , ενώ είναι εφοδιασμένη ακόμη και με πυραύλους έδαφος-εδάφους ειδικά από το Ιράν .
Η άσκηση  επικεντρώνεται αρχικά στο σενάριο μαζικών εκτοξεύσεων πυραύλων  εδάφους –εδάφους , εκ των οποίων το 95% υποτίθεται ότι είναι μικρής εμβέλειας (μέχρι 45 km) και είνια εξοπλισμένοι  με 10 κιλά εκρηκτικών. Μιλάμε για μαζική επίθεση στις πόλεις του Βόρειου και κεντρικού τομέα της χώρας.
Το 1% των ρουκετών  και πυραύλων  και τους οποίους διαθέτει η Χεζμπολάχ και η Συρία μπορούν  να χτυπήσουν  κατοικημένες περιοχές επιφέροντας σοβαρά πλήγματα στον άμαχο πληθυσμό , τονίζουν οι Ισραηλινοί.
Ο Ισραηλινός Στρατός  βασίζονται στην τεχνολογική  πρόοδο , προβλέποντας όλες τις αλλαγές των σεναρίων για την περιοχή , στην απόκτηση έγκυρων και κρίσιμων στρατιωτικών πληροφοριών,  στους ελιγμούς των δυνάμεων του , και στην καλή εκπαίδευση του άμαχου πληθυσμού , καθώς και στο ενεργό σύστημα άμυνας της Πολεμικής Αεροπορίας, με το αντιπυραυλικό σύστημα  Iron Dome, και τους πυραύλους  Patriot και Arrow .
 Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Χεζμπολάχ είναι γνωστό ότι διαθέτει στο Λίβανο εκατοντάδες μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), τα περισσότερα από τα οποία είναι αιγυπτιακής ή ιρανικής κατασκευής.
Επίσης  ο ισραηλινός στρατός θα προσομοιώσει σενάρια πυρηνικών , βιολογικών  και χημικών επιθέσεων στο Γκολάν , λόγω  της παρουσία των τρομοκρατικών ομάδων, οι οποίες διαθέτουν ήδη επιβεβαιωμένα   μη συμβατικό χημικό υλικό , όπως το χλώριο.
Οι σειρήνες που θα ηχήσουν  κατά τη διάρκεια της άσκησης έχουν  ως στόχο να βοηθήσουν τον άμαχο πληθυσμό  να μεταβεί  σε καθορισμένο ασφαλή χώρο ενεργοποιώντας  διάφορες καταστάσεις και σενάρια.
Η ουσία είναι ότι μετά τις δηλώσεις Μέρκελ για πόλεμο εντός της Ευρώπης , τώρα και το Ισραήλ με αφορμή μία άσκηση φέρνει στην επιφάνεια το ενδεχόμενο ολοκληρωτικής  πολεμικής ανάφλεξης της Μέσης Ανατολής ...>>

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ
<<Το Ισραήλ διαθέτει 200 πυρηνικά όπλα εγκατεστημένα σε διάφορες χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες πλατφόρμες και όλα στοχεύουν το Ιράν με την προοπτική να το κτυπήσουν αν αποκτήσει πυρηνικά όπλα!
Αυτό αποκαλύπεται στα προσωπικά mail αποκαλύφθηκαν στα DC Leaks με συντάκττη τον Colin Powell, πρώην αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και πρώην υπουργό Εξωτερικών
Ο Powell έγραφε στον χρηματοδότη του Δημοκρατικού κόμματος και φίλο του Jeffrey Leeds αναφορικά με την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού  Benjamin Netanyahu στο αμερικανικό Κογκρέσο. Στις 3 Μαρτίου του 2015 και στις ενστάσεις που είχε αναφορικά με την επικείμενη τότε συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, η οποία επιτεύχθηκε το περασμένο καλοκαίρι.
«Οι διαπραγματευτές δεν μπορούν να πετύχουν ότι ζητάει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Powell για τον Netanyahu στο επίμαχο email του.
Το Ισραήλ όπως σημειώνουν διεθνή δημοσιεύματα έχει την πολιτική του «μη σχολιασμού» σε ότι αφορά το πυρηνικό του οπλοστάσιο, αν και είναι «κοινό  μυστικό» ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα.
Κάποιοι Ισραηλινοί αναλυτές ανεβάζουν τον αριθμό των πυρηνικών όπλων που διαθέτει το Ισραήλ στα 400, η αποκάλυψη όμως του Powell, για τον συγκεκριμένο αριθμό είναι η πλέον αξιόπιστη πηγή, καθώς δεν μπορεί άλλος να γνωρίζει καλύτερα.
«Τέλος πάντων», αναφέρει ο Powell  «οι Ιρανοί γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα και μόνο πυρηνικό και αυτό όταν το καταφέρουν να το φτιάξουν ...
Τα “παιδιά” στην Τεχεράνη γνωρίζουν επίσης πως το Ισραήλ έχει 200 και όλα κοιτούν την Τεχεράνη, ενώ εμείς έχουμε χιλιάδες.
Όπως είχε πει και ο Ahmadinejad:
“Τι θα κάνουμε μόνο με το ένα; Θα το γυαλίζουμε;”
Έχω μιλήσει δημόσια τόσο για το Ιράν όσο και για την Βόρεια Κορέα. Θα γκρεμίσουμε το μόνο πράγμα για το οποίο νοιάζονται: Την επιβίωση του των καθεστώτων τους. Πως, που, θα μπορούσαν να δοκιμάσουν έστω ένα;», έλεγε ο Powell στο email του, με τη διαφορά όμως ότι τουλάχιστον η Βόρεια Κορέα το δοκίμασε στις 9 Σεπτεμβρίου προκαλώντας σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Ο πρώην αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων είχε υποστηρίξει δημόσια την συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν λέγοντας πως πρόκειται για μια καλή συμφωνία, σε ένα άλλο όμως email του λίγους μήνες αργότερα με τον ίδιο αποδέκτη εξέφραζε την δυσπιστία του ότι το Ιράν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει μια πυρηνική δοκιμή σύντομα, προσθέτοντας πως οι κυρώσεις που υπήρχαν στο Ιράν δε θα μπορούσαν τελικά να το αποτρέψουν από το να κατασκευάσει μια πυρηνική βόμβα εάν το ήθελε.
«Οι Ιρανοί λένε, και ορθώς, ότι έχουν κάθε δικαίωμα στο να εμπλουτίζουν ουράνιο για ενεργειακούς σκοπούς.
Οι Ρώσοι τους βοήθησαν να κατασκευάσουν ένα εργοστάσιο τέτοιο, στο Busher. Δεν μπορούμε να βρούμε αρκετές κυρώσεις για να τους αναστείλουμε τις προσπάθειες, αλλά ακούγονται και αρκετές BS για την πρόοδο που έχουν κάνει.
Ο Bibi (το υποκοριστικό του Νετανιάχου) αρέσκεται στο να λέει ότι το Ιράν είναι ένα χρόνο μακριά από την κατασκευή μιας πυρηνικής βόμβας, όπως και οι δικές μας υπηρεσίες. Το λένε αυτό όμως κάθε χρόνο. Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο εύκολο», ανέφερε ο Powell.
Στην ίδια ομάδα των email που διέρρευσαν ο Powell χαρακτηρίζει τον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για το προεδρικό αξίωμα Donald Trump ως «εθνική ντροπή διεθνή παρία» και την Hillary Clinton ως «άπληστη και όχι εύκολα εξελίξιμη».
Σύμφωνα πάντως με την αμερικανική Washington Post, πίσω από τις υποκλοπές και διαρροές των email τόσο του Powell όσο και της Clinton βρίσκονται Ρώσοι χάκερ.>>

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/09/

+++