Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

"ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΕΡΟΝΤΑ ..."


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ

ΠΕΝΘΩ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ  ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ Κ. ΓΑΛΑΚΤΙΩΝΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΕΙ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΘΕΑ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΣΕ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΩΡΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΡΕΚΛΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ...
ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΘΕΜΕΛΙΟ ΛΙΘΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ, ΚΑΛΟΣΥΝΗ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ...Σχεδόν ολόκληρη η Ιερά Σύνοδος της Ελλαδικής Εκκλησίας των Γ.Ο.Χ. και ολόκληρη η Ιερά Σύνοδος της Κυπριακής Εκκλησίας των Γ.Ο.Χ. τίμησαν με την παρουσία τους τον κοιμηθέντα Ιεράρχη κυρό Γαλακτίων. Δέκα Ιερείς συν τους ως άνω Αρχιερείς παρίσταντο. Το πρωί σύμφωνα με το έκτακτο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στην συνέχεια στις 11 π.μ. η εξόδιος ακολουθία. Τελειώνοντας η εξόδιος ακολουθία προσφωνήθηκαν λόγοι απο τους Ιεράρχες και στην συνέχεια μεταβήκαμε στο Ι. Ησ. Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στην Οινόη Αττικής όπου και έγινε η ταφή. Στο τέλος παρατέθηκε τράπεζα προς τους παρευρισκομένους.Συγκινητικό ήταν όταν  τα παιδιά των Κατασκηνώσεων κρατούσαν λουλούδια δεξιά και αριστερά από την είσοδο του προς την τελευταία του κατοικία.
Η Παναγία που τόσο πολύ αγαπούσε φρόντισε να τον πάρει κοντά Της της ημέρες πριν την από την απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως.  
Αιωνία του η μνήμη! 

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ 

+++