Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

"Ο ΓΠΠ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΜΕΓΚΙΝΤΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΗΜΕΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΜΑΖΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟ FLΥ ZONE "

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΣΑΝΤ !!!Κυριολεκτικά όλα τινάζονται στον αέρα αν επαληθευτούν οι πληροφοριες που σήμερα δημοσιεύουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ότι το Ισραήλ ετοιμάζει μαζική εισβολή στην Συρία για την κατάληψη της Δαμασκού και την ανατροπή του Σύριου προέδρου, Μπασέρ Άσαντ.

Όπως αποκαλύπτεται, το Ισραήλ σε συνεργασία με Ενωμένες Δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης που εδρεύουν νότια της Δαμασκού, καθώς και με δυνάμεις που βρίσκονται στην Ιορδανία, ετοιμάζουν συνδυασμένη εισβολή – επίθεση νότια της Δαμασκού για την κατάληψη της συριακής πρωτεύουσας και την ανατροπή του συριακού καθεστώτος.

Ήδη παρατηρούνται μεγάλες συγκεντρώσεις ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή της Κουνέϊτρα, στα υψίπεδα του Γκολάν, που είναι συριακό έδαφος το οποίο είχαν καταλάβει οι Ισραηλινοί το 1967 και από τότε δεν το έχουν αφήσει.

Το λεγόμενο «Νότιο Μέτωπο» όπως αναφέρεται, συνεργάζεται παράλληλα με τον λεγόμενο «Συριακό Απελευθερωτικό Στρατό» της αντιπολίτευσης που εδρεύει στα βόρεια και στηρίζεται απ την Τουρκία, για να συντονίσουν τις επιθέσεις τους κατά του Σύριου προέδρου, Μπασέρ Άσαντ.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως μια τέτοια επιχείρηση όχι μόνο θα τινάξει στον αέρα όλες τις σημερινές ισορροπίες, αλλά θα ανάψει τόσο μεγάλες φωτιές που πολύ εύκολα μπορεί να εξελιχτούν σε παγκόσμια σύρραξη.

Ήδη η Ρωσία έχει απειλήσει έντονα το Ισραήλ να… καθίσει «στα αυγά του» και να μην επιχειρήσει απονενοημένες ενέργειες, προφανώς γιατί η Μόσχα γνωρίζει τα ισραηλινά σχέδια. Για να μην αναφέρουμε τις αντιδράσεις του Ιράν και της λιβανέζικης Χετζμπολάχ, ενώ ερώτημα παραμένει τι θα πράξουν οι Κούρδοι ...


Yπάρχουν ψίθυροι ότι ομάδες αμερικανών συγκεντρώνονται στην Α Ιορδανία έτοιμες να διασχίσουν τη συριακή έρημο για να φτάσουν στη Raqqa. Αυτή η κίνηση θα χώριζε τη Συρία στα 2 και θα εγκαθιστούσε  έναν ανατολικό θήλακα φιλοαμερικανικό. Υποθέτω ότι αυτή η κίνηση έγινε για πολιτικούς λόγους (δηλ. άσκηση πιέσεων) αλλά θα μπορούσε να ξεσπάσει από τη  μια στιγμή στην άλλη.ΗΠΑ,Ιορδανία και Ισραήλ έχουν την πρόθεση να εγκαθιδρύσουν μια «no fly zone » στο νότο κάτι που σημαίνει κατοχή της ΝΔ Συρίας.Για να το πετύχουν θα όφειλαν να καταλάβουν την πόλη Daraa που είναι το αρχικό διοικητικό κέντρο της περιοχής.

Η πόλη Daraa βρίσκεται στο νότιο άκρο που ελέγχει ο στρατός.Δέχεται την επίθεση  »ανταρτών » υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ αλλά ο στρατός κρατάει ακόμη τη θέση. Αυτή η κατάσταση είναι επικίνδυνη για την πόλη της Δαμασκού.Το Ισραήλ θα μπορούσε τότε να διασχίσει τις ζώνες των ανταρτώνως τις πύλες της Δαμασκού χωρίς κανένα πρόβλημα.Για να εξουδετερώσει αυτή την απειλή  Hezbollah εξαπέλυσε μια μεγάλη επιχείρηση ερχόμενη από το Βορρά κατά μήκος των συροισραηλινών συνόρων προς την περιοχή της  Quneitra.

Την ίδια στιγμή δυνάμεις μετακινούνται από τη Δαμασκό για να εκδιώξουν τους « αντάρτες » από την περιοχή. Αυτό θα μπορούσε εύκολα να γίνει μια μεγάλη μάχη ενέχοντας τους «αντάρτες », ισραηλινές κι ιορδανικές δυνάμεις από τη μια και Hezbollah και συριακό στρατό από την άλλη.

Η Ρωσία θα προτιμούσε καθαρά να βρει μια πολιτική λύση αντί να συνεχιστεί η κλιμάκωση του πολέμου.Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να εγκαταλέιψει τον έλεγχο κάποιων περιοχών της Συρίας. Προς στιγμήν οι ΗΠΑ δείχνουν έτοιμες ν΄ακούσουν κια ότι θα μπορούσε ακόμη και να δεχθούν τη συμφωνία.Αλλά υπάρχουν ακόμη πολλοί που εμποδίζουν την ολοκληρωτική στροφή στο πεδίο μάχης  (χρηματοδοτούμενοι από τους σπόνσορές τους) που κάνουν ό,τι καλύτερο για να δυναμιτίσουν τις απόπειρες εκεχειρίας ή αποκλιμάκωσης